Market etiketlerinde o ibareler kaldırılacak 'Resmen yasaklandı'

Market etiketlerinde o ibareler kaldırılacak 'Resmen yasaklandı'
Market raflarında sıkı denetim başlatıldı. Vatandaşlar tarafından gelen şikayetlerden dolayı harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı market etiketlerindeki o ibareleri resmen yasaklayacağını açıkladı.

Marketlerde yer alan fiyat etiketlerinin üzerinde vatandaşı yanıltacak, kafasında soru işareti bırakacak, kafasını karıştıracak herhangi bir yazının bulunmasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı çalışma başlattı.

Özellikle tereyağı, bal gibi ürünlerin etiketlerinde yer alan ‘tereyağı lezzetinde, tadında’ gibi ifadeler yasaklanacak.

firsatcilara-siki-takip-ceza-yagdirdilar-8454a7.jpg

O İBARELER ETİKETLERDEN SİLİNECEK !

Vatandaşın elinin çok sık gittiği ürünlerden biri olan margarin, tereyağı, bal gibi ürünlerin üzerinde vatandaşı etkileyecek ve yanıltmaya müsait olan ‘Tereyağı lezzet, tereyağı keyfi, tereyağı tadında’ gibi ibareler etiketlerden silinecek.

Gelen şikayetler değerlendirildi, Bakanlık ambalajları mercek altına aldı.

Kafa karıştıran ambalajların yasaklanacağı belirtilirken, tüketicilerin şikayetlerini Alo 174 Gıda Hattı'na bildirmeleri istendi.

BAL’A SIKI DENETİM !

Marketlerde satılan ballar için özellikle harekete geçildi. Balların içerisinde hangi maddelerin olduğu, yabancı bir madde eklenip eklenmediğine dair çalışma başlatıldı.

ballar.jpg

LİMON SOSU RESMEN YASAKLANDI

Limon sosunun da artık satışının yapılması yasak. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Limon suyu izlenimi veren soslar, bundan böyle piyasaya sürülemeyecek.

limon-sosu.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.