Mardin'de dededen kalma dükkanda 65 yıldır eskiyen eşyaları satılıyor

Mardin'de dededen kalma dükkanda 65 yıldır eskiyen eşyaları satılıyor
Mardin'de yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Kaplan, deden kalma dükkanda 65 yıldır eskiyen eşyaları satıyor.

1948 yılında Nusaybin'de doğan Mehmet Kaplan, küçük yaştan beri dedesinden babasın ve daha sonra kendisine kalan dükkanda yıllardır eski eşyaları satıyor. 65 yıldır eski eşyaları satan Kaplan, Nusaybin'in sınıra yakın olmasından dolayı babası ve dedesinin Suriye tarafından antika eşyalar aldığını söyledi.

aw091132-01.jpg

Antika eşyaların satışını yaptığını ifade eden Kaplan, "Bana babamdan, babama da onun babasından kaldı. Eski zamanlarda eşekler ve katırlar ile getiriyorduk. Eski zamanlardan şimdiye kadar hiçbir eksiklik yaşamadık. Daima ticareti bol ve esnafı misafirperverdir. Sattığımız hiçbir antika eşya sahte çıkmaz. Kaliteli olduğu için rağbet görüyor.

aw091132-03.jpg

Irak Savaşı'ndan sonra buraya çok eski eşyalar geldi. Vatandaşlar çok rağbet gösterdi. Şu an bile insanlar gelip istiyorlar. İşler güzel gidiyor" dedi.

aw091132-02.jpg

Yanında zamanında çok sayıda çırak yetiştirdiğini sözlerine ekleyen Kaplan, "Ortaokul, lise öğrencileri gelip çıraklık yaparlardı. Şimdi çıraklarımın hepsi, doktor, avukat, futbolcu ve daha bir sürü meslek sahibi oldular" ifadelerinde bulundu.

aw091132-05.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.