Yumurta üretim hanesinde katliam: Olanları görseniz kanınız donar

Yumurta üretim hanesinde katliam: Olanları görseniz kanınız donar
Yumurta üretim tesisinde geçmiş yıllarda çekilen bir görüntü endüstriyel vahşeti tekrar gözler önüne serdi.

Arif Aydın KAPLAN / KAMU SON HABER

Manisa’da bir yumurta üretim hanesinde geçen yıl çekilen görüntüler sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Önceki yıllarda çekilmiş görüntülerde fabrikanın civciv üretim bölümünde erkek olduğu için ayrılan civcivlerin öldürülmek üzere üst üste yığıldığı görüldü.

Çöp yığını gibi bırakılan yavru civcivlerin bir çoğunun havasızlıktan ölürken bir kısmının ise can çekiştiği kaydedildi.

Erkek civcivler, yumurtlayamadıkları ve et için kullanılmadıkları için çoğu zaman doğumlarından sonraki günlerde öldürülüyor.

Bu endüstriyel cinayetin yıllardır önüne geçilemiyor.

Sosyal medyadan videoyu paylaşan Kafessiz Türkiye Derneği, görüntüleri çeken kişinin yazdıklarını da aktardı. Görüntüyü çeken kişi, fabrikada yevmiyeci olarak çalıştığını belirterek şunları söyledi;

“Birkaç yıl önce M… ili G… fabrikasında yevmiyeci olarak çalışıyordum. Bir gün civciv üretim bölümüne gittim. Orada olanları görseniz kanınız donar. Civcivleri erkek ve dişi olarak ayırıyorlardı. Erkek civcivleri kasaya doldurup eziyorlardı.

Ardından çöp torbalarına dolduruyorlardı. Daha sonra ise gübre bölümüne götürüyorlardı. Civcivler yarısı hayatını kaybetmiş yarısı sağ şekilde kepçeyle dışkıyla karıştırılıp yakılıyorlardı.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.