Malatya depremini bilen Ahmet Ercan yine uyardı 'Deprem olacak'

Malatya depremini bilen Ahmet Ercan yine uyardı 'Deprem olacak'
Çevre illerden de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki deprem büyük korku yarattı. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Övgün Ahmet Ercan büyük depremlerin olabileceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.

"Altını çizerek Karlıova'da deprem potansiyeli olduğunu vurgulayan Prof. Ahmet Ercan, Malatya'da yaşayan vatandaşlara ise bu gece güvenli yerlerde kalmalarını söyledi.

PROF. ERCAN DÜN SÖYMEMİŞTİ BUGÜN OLDU

Dün bölgede deprem olabileceği konusunda uyardığını hatırlatan Ercan, Pütürge'de bir deprem beklediğini ve bu depremin gerçekleştiğini belirtti. "Deprem daha büyük de olabilirdi" diyen Ahmet Ercan fayın güneybatı kısmının kırılmamış olduğunu, 7-8 km'lik bir boyda kırılmamış kısım olduğu bilgisini verdi.

3 YERE DİKKAT ÇEKTİ

Bölgede ivmenin artığını belirten Ercan dün yaptığı uyarı gibi bugün de Palu, Gökdere ve Karlıova için uyarıda bulunan Ercan, hiçbir yerde deprem olmasa bile Karlıova'da deprem olacağını söyledi. Ercan artçı depremlerin ise en az 10 gün süreceğini belirtti.

BU GECE GÜVENLİ YERLERDE KALIN"

Malatya'nın hali hazırda tehlike arz ettiğini hatırlatan Ercan vatandaşların daha güvenli bir yere giderek geceyi geçirmelerini önerdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.