Emeklinin ek zammı Meclis'ten geçti İşte hesaplara yatacağı tarih

Emeklinin ek zammı Meclis'ten geçti İşte hesaplara yatacağı tarih
SSK ve Bağ Kur emekli maaşlarına yüzde 49.25 zam yapılmasına ilişkin karar TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Gözler zamlı emekli maaşının yatacağı tarihe çevrildi.

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren çalışma hayatına dair kanun teklifin, SSK ve Bağ Kur emekli maaşlarına yapılacak zammın yüzde 49,25'e çıkarılmasını düzenleyen maddesi kabul edildi.

SSK ve Bağ Kur emekli zamlarına yapılan yüzde 5'lik ek zammın toplumda tepki ile karşılanmasının ardından Bakan Vedat Işıkhan'dan SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükselttiklerini belirten bir açıklama gelmişti. Böylelikle memur emeklisi ile işçi emeklilerine yapılan zam oranı eşitlenmişti.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan daha sonra emekli maaşlarının ne zaman yatacağı konusunda da bir açıklama yapmıştı.

Emeklinin zamlı maaş farklarının yatacağı tarihle ilgili konuşan Bakan Işıkhan kararın Meclis'ten geçmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini işaret etmişti. Emekli zammının Resmi Gazete'de yayımlanmasını takip eden bir hafta içinde de emeklinin zam farkları hesaplarına yatmış olacak

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.