Makarna suyunu sakın dökmeyin!

Makarna suyunu sakın dökmeyin!
Herkesin evinde pişen ve çok sevilen makarna suyunun çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İşte, makarna suyunun farklı kullanım alanları...

Makarna suyu haşlamanın yanı sıra yemek yapımında da önemli bir etken. İçeriğindeki B vitaminleri (tiamin, riboflavin, niasin, pridoksin) ile folik asit gibi besin maddelerini barındıran besleyici bir öğedir.
Öte yandan bitkilerin hızla büyümesini de sağlayan vitaminler içerdiğinden bahçe bitkilerinin de bakımında kullanılabilir.

Makarna suyunun farklı kullanım alanları:

1. Yemeklere lezzet katma

Makarna suyunu, pilav ve çorba gibi yemeklerde kullanarak lezzetini ve besleyiciliğini artırabilirsiniz. Ayrıca, böreklerin yufka arasına sos olarak, ekşili köftenin terbiyesinde ve pizza hamurunda kullanarak yemeklere farklı tatlar kazandırabilirsiniz.

2. Bitki bakım için

Makarna suyu, balkon ve bahçedeki saksı çiçeklerinizin hızla büyümesine katkı sağlayabilir. İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bitkilerin sağlıklı gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Ancak suyun tuzsuz ve soğumuş olduğundan emin olmanız gerekiyor.

3. Lekeleri Temizleme

Makarna suyu, inatçı lekelerle mücadelede size yardımcı olabilir. Nişasta içeriği sayesinde lekeleri çıkarmada etkili olan makarna suyunu, lekeli bulaşıkları bir süre içinde beklettikten sonra yıkayarak kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.