Maaşları 80 bin lirayı aştı O sektör eleman bulamıyor

Maaşları 80 bin lirayı aştı O sektör eleman bulamıyor
En düşük maaşı 30 bin lira olan, 70-80 bin liraları bulan sektörde işveren eleman bulmakta zorluk yaşıyor.

Gençler, yeni iş arayışındayken pek çok sektöre başvuru yapabiliyorlar. Ancak işsizlik oranları yükselse bile gençlerin arasında bazı sektörler daha zorlayıcı kabul edilebiliyor.

Yeni nesil, iş yükü ağır işlere başvurmaktan kaçınıyor ve bu tür işleri tercih etmedikleri takdirde, zorlayıcı işlerde yeni ustalar ve elemanlar yetişmesi zor oluyor.

sektor2-001.jpg

Milliyet Gazetesinden Aleyna Sevim’in haberine göre, eleman açığının yoğunlaştığı bir meslek dalı var ve gençler bu sektörü tercih etme konusunda çekimser. Ancak bu meslek dalının maaşları 70-80 bin liraları buluyor. Peki, gençler arasında pek sık tercih edilmeyen bu meslek hangisi? İşte merak edilen meslek hakkında detaylar…

DENEYİMLİ USTALAR YURT DIŞINDA

Alanlarında deneyimli ustalar, ağır iş yükü gerektiren işlerinde daha fazla kazanç elde etme umuduyla yurt dışı tekliflerini değerlendiriyorlar. Hal böyle olunca, sektörde büyük bir açık oluşuyor. Deneyimli aday açığı oluşmasının sonucunda maaşlar da artıyor.

sektor-4.jpeg

İple erişim teknisyenliği olarak geçen bir meslek dalı, gençlerin az tercihinden dolayı eleman bulamıyor. Oysa başlangıç maaşı bile pek çok sektörden yüksek olan bu mesleği tercih edenler çok az. AVM ve plaza gibi yüksek binaları temizleyen, köprü, rüzgâr türbini gibi yüksek yapılarda bazı teknik işleri yapan iple erişim teknisyenliği için aylık düşünülen ücretler, çoğu çalışanın hayalini süsleyen rakamlardan oluşuyor.

sektor-3.jpg

Ancak bu sektörde çalışmak yüksekte çalışabilme geçmişi, dağcılık geçmişi, tırmanabilme becerileri gibi bazı yetenekleri gerektiriyor.

MAAŞLAR AYDA 80 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Tema Dağcılık Endüstriyel Dağcılık Hizmetleri sahibi Fatih Akkaya çalıştıracak personel bulmakta güçlük çektiklerini ifade ederek, “Bu hem mesleğin zorluğundan hem de piyasa şartlarından dolayı. İple Erişim Teknisyeni maaşlarının başlangıcı 30 bin lira. Ayda 70-80 bin liraya kadar da çıkabiliyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.