Lider boya markası gençleri meslek sahibi yapacak '81 il için harekete geçti'

Lider boya markası gençleri meslek sahibi yapacak  '81 il için harekete geçti'
Türkiye’nin ünlü boya markası, ‘Girişimci Genç Usta’ projesiyle gençlere kendi işinin patronu olabilecekleri eğitimlere başladı.

Boya ustalarıyla tüketicinin bir araya gelmesini sağlayan ‘Filli Ustam’ dijital platformunu kuran Filli Boya, bu defa yepyeni bir projeyle gençlerin umutlarını yeşertti.

Girişimci Genç Usta’ projesi altında gençlere kapsamlı bir eğitim programı sunan Filli Boya, 2024 yılı boyunca projeyi sürdürecek. Ünlü boya markasının 2024 yılı sonuna kadar 81 ilde 810 genç usta adayı yetiştirme hedefi bulunuyor ve bu sayede gençlerin kendi işlerinin patronu olma fırsatları oluşuyor.

boyaci.jpg

İYİ VE GÜVENİLİR USTALAR YETİŞECEK

Eski ve köklü mesleklerden olan boya ustalığının niteliğinin artırılması hedefiyle hayata geçirilen Girişimci Genç Usta projesi, pek çok gencin yolunu açmanın yanı sıra ilgi kaybı yaşayan mesleğin itibarını da artıracak.

boyaci2.jpg

İlk eğitimleri başlayan projeye dair açıklama yapan Filli Boya Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ, “Girişimci Genç Usta projesini hayata geçirirken amacımız, hayalimiz, motivasyonumuz şunlar oldu; hem istihdama katkı sağlamak, hem kalitesiz işçilik sorununu çözmek, hem de toplumdaki usta algısını değiştirerek ustalığın hak ettiği iade-i itibarı sağlamak” ifadelerini kullandı.

filli-boya2.jpg

MESLEK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER İÇİN FIRSAT

İlk eğitim dönemi başlayan ‘Girişimci Genç Usta’ projesine meslek sahibi olmak isteyen 18-30 yaş arası kişiler katılabiliyor. Toplumdaki usta algısını değiştirmeyi hedefleyen proje, 81 ilde 810 genç usta adayını yetiştirerek ülke ekonomisini de destekleyecek.

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ DE VERİLECEK

Pratikte uygulanan teknik eğitimlerle gençlerin gelişimini sağlayan proje, aynı zamanda girişimcilik eğitimleri de verecek. Gençler bu sayede kendi işlerinin patronu olma fırsatını yakalayabilecekler. Gençlerin kendilerini her alanda geliştirmelerini destekleyen Girişimci Genç Usta projesiyle birlikte eğitimlerde cinsiyet eşitliğinden sürdürülebilirliğe kadar önemli değerlerin aktarımı da yapılacak.

filli-kadin-ustalar-ankara.jpg

Proje kapsamında gençlere psikiyatrist Prof. Dr. Burak Doğangün ve klinik psikolog Doç. Dr. Elif Erol tarafından farkındalık eğitimleri verilecek. Bu kapsamda iletişim, olumsuz duygularla başa çıkabilme, olaylara farklı açılardan bakma ve yorumlayabilme, grup çalışmalarını anlayabilme eğitim konuları işlenecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.