Kulüpten lisans verilmeme ihtimali gündemde: UEFA transferliği iptal edebilir

Kulüpten lisans verilmeme ihtimali gündemde: UEFA transferliği iptal edebilir
Real Madrid'in finansal sonuçlarının açıklanmasının ardından Arda Güler'in transferliğinin etkilenip etkilenmeyeceği gündeme geldi.

İngiliz basını, Real Madrid ile ilgili kritik bir iddiayı manşete taşıdı. İspanya'nın dev kulübünün finansal faaliyetlerine ilişkin dikkat çeken sorunlarla karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Finans sonuçlarının açıklanmasının beraberinde bu durumun transferleri olumsuz yönde etkileyeceği gündeme geldi.

Telegraph'tan Sam Wallace'a göre, yönetim kulüp maliyetlerinin yüzde 20'sinin neden hesaba katılmadığını detaylandırmayı reddetti.

RAPOR KAFA KARIŞTIRDI

Finans raporunun sonuçlar kısmında, ödemelerin yaklaşık 135 milyon eurosu "diğer işletme giderleri" alt kategorisi yer aldı. Bunun 122 milyon eurosunun ne gideri olduğu hakkında açıklama yapılamadı.

Kulüp, 2017-18 mali yılında "Providence" adlı özel sermaye grubuyla imzalanan ve gelecekteki gelir akışlarının satışı karşılığında kulübe para veren bir anlaşmaya cevap vermeyi reddetti. Anlaşma o zamandan beri uzatıldı ve değeri artırıldı.

YASADIŞI DEĞİL

Bununla birlikte, kulübün gelecekteki sponsorluğun belirtilmemiş yüzdesinden kazandığı tutarlar - anlaşma 2019-20'de yenilendi - Madrid'in hesaplarında borçtan ziyade gelir olarak adlandırıldı.

Providence ile yapılan anlaşmanın herhangi bir şekilde yasadışı olduğunu gösteren bir durum yok. Yalnızca UEFA mali kontrollerine uygun olup olmadığı sorgulanmaktadır.

Ortaya çıkan soru, Manchester City gibi kulüplerin finansal fair play kurallarının ihlali konusunda yoğun bir inceleme altında olduğu devlete ait kulüpler döneminde yaşarken, kulüplerin gelecekteki gelirlerini borçtan ziyade pazarlama geliri olarak satmasına izin verilip verilmeyeceği.

BORÇ OLARAK GÖRDÜLER

İspanyol vergi makamları bu tür ödemeleri gelir olarak değil, borç olarak gördüklerini belirtmek gerekir. Bu usulsüzlük, Real Madrid'in Covid-19 döneminde bile istikrarlı kalan birkaç kulüpten biri olması nedeniyle futbolda gerçek soruları gündeme getirdi.

UEFA SORUŞTURMA BAŞLATABİLİR

Fotospor'un haberine göre, UEFA'nın başlatacağı soruşturma kapsamında Real Madrid'in muhasebeleştirme tarzının FFP'ye uygun olmadığı kabul edilirse transfer yasağına varan cezalar gündeme gelecek. Böyle bir durumda Bellingham ve Arda Güler gibi yıldızları kadrosuna dahil eden İspanyol devinin bu isimlere lisans çıkaramama sorunu ortaya çıkacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.