Kredi kartını cüzdandan çıkartamayacaksınız. Yok böyle artış!

Kredi kartını cüzdandan çıkartamayacaksınız. Yok böyle artış!
Nakit alım gücünün azalmasıyla birlikte vatandaşların kredi kartı harcamaları arttı. Artan harcamalar beraberinde borç getirdi. Borç batağından çıkamayan vatandaşlar kredi kartına dokunmaya korkar hale geldi.

Artan enflasyon birçok vatandaşın nakit alım gücünü azalttı ve kredi kartı kullanımına yönlendirdi. Artan kredi kartı kullanımı beraberinde borç getirdi.

Limit arttırmak ve harcama yapmak tek tuşla yapılırken birçok vatandaş farkında olmadan kendisini borç batağının içine sürükledi.

kredi-karti-harcama.jpg

Merkez Bankası’nın haziran ayından itibaren politika faizinde yaptığı artışlar kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarında faiz oranlarını da arttırdı. Buna rağmen bireysel kredi kartı borcu son bir yılda yüzde 180,2 arttı!

Bu yılın ocak-eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu, geçen yıla göre dikkat çekici bir artışla yüzde 180,2 oranında artarak 348,2 milyar liraya ulaştı.

woocommerce-odeme-yontemi-emre-guler.jpg

Merkez Bankası'nın haziran ayından itibaren politika faizini artırmasıyla kredi kartları ve kredili mevduat hesaplarındaki faiz oranları da yükseldi.

Bu artışa rağmen tüketiciler, bireysel kredi kartı borcu ve kredili mevduat hesaplarını büyütmeye devam ettiler.

72811.jpg

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre, 9 aylık dönemde toplam bireysel kredi kartı borcu yüzde 180,2 ve kredili mevduat hesapları borcu yüzde 177,6 arttı.

Vatandaşlar borcun içerisine battı. Kredi kartı harcaması yapmayı alışkanlık haline getiren vatandaşlar artan borçlarının önüne geçemeyerek kredi kartı harcamalarına dikkat etme dönemine girdi.

Bu artışlarla Hakkari KMH borcu bakımından en fazla artış gösteren ilken, bireysel kredi kartı borcu bakımından en fazla artış gösteren il ise Diyarbakır oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.