Ev ve araç satışında yeni dönem! Uymayanlara 100 bin TL'ye kadar para cezası

Ev ve araç satışında yeni dönem! Uymayanlara 100 bin TL'ye kadar para cezası
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme bugün hayata geçti. Taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıt ticreti için alınan bu karara uymayanlara 100 bin TL’ye kadar para cezası uygulanacak. İşte haberin detayları…

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni düzenlemeye göre, internet ilanları için kimlik doğrulaması zorunlu oldu. Hayata geçen bu yeni düzenlemede, taşınmaz ve ikinci el motorlu kara taşıtları ticaretinde gerçeği yansıtmayan, fiyat manipülasyonlarına ve aldatmacalara karşı birtakım önlemler ve caydırıcı cezalar getirildi.

Düzenlemeye göre, artık mülk sahipleri ilan verirken kimlik doğrulaması yapmak zorundalar. Ayrıca, ilan sitelerine de birtakım yükümlülük getirildi, üyelikten veya ilanın yayımlanmasından önce ikinci el taşıtın veya taşınmazın ilanına yetkili olunduğuna dair doğrulama yapma bunlardan biri.

Bu sayede, sahte ilanların önlenmesi, spekülatif fiyat artışlarının engellenmesi ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bu düzenlemenin tüketicinin mağdur olmasını engellemek için hayata geçirildiğini dile getirdi. Bakan Bolat, ilan sitelerinin de bu düzenlemelere uymaları gerektiğini belirtti.

Mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir ihlal için 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.