Köpek eti satışı iddiasında gerçek gün yüzüne çıktı

Köpek eti satışı iddiasında gerçek gün yüzüne çıktı
Sosyal medyada Bursa'dan köpek eti satışı yapıldığı iddiasının ardında yatan gerçekler ortaya çıktı.

Hesabın "Bugüne kadar yediğiniz bütün etleri unutturacak bir lezzet, köpek eti" şeklindeki paylaşımı sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Ancak, hesaptan yapılan açıklamaya göre, köpek eti tüketiminin Asya tıbbında yıllardır şifa amaçlı olduğu iddia edilmekte ve veteriner hekimler tarafından özel olarak hazırlanan besinlerle beslenen köpeklerin etinin sağlıklı olduğu savunuldu.

Hesabın "Nereden temin ediyorsunuz?" sorusuna verilen cevapta, ürünlerin yerli besi olduğu ve Bursa'da kendi çiftliklerinde yetiştirilen hayvanların kullanıldığı belirtildi. Ancak, yapılan paylaşımların tamamen kurgusal olduğu ve gerçek bir ticari faaliyetin söz konusu olmadığı açıklandı.

Hesap tarafından yapılan ilk paylaşımda, hesabın bir "sosyal deney" olduğu ve gıda ürünü fotoğraflarının temsili olduğu ifade edildi. Hesap sahipleri, herhangi bir ticari amaç güdülmediğini ve halkı yanıltma amacının olmadığını vurgulandı.

Sonuç olarak, söz konusu hesap tarafından yapılan paylaşımların gerçekçi olmadığı ve tamamen kurgusal bir sosyal deneyin parçası olduğu ortaya çıkmıştır. Bu nedenle, hesabın sahipleri hukuki veya cezai bir sorumluluktan muaf tutulmuş ve herhangi bir ticari faaliyetin olmadığı belirtildi.

aw149181-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.