Kombiyi yakmayan komşuya kötü haber 'Davalık olabilirsiniz'

Kombiyi yakmayan komşuya kötü haber 'Davalık olabilirsiniz'
Avukat Fırat Bilici, kış aylarında kombisini kapatan komşuya dava açılabileceğini belirtti.

Avukat Fırat Bilici, kış aylarının gelmesiyle beraber alt komşunun kombisini kısması veya kapatması durumunda dava konusu olabileceğini belirtti. Açıklamalarda bulunan avukat Bilici, bu tarz uyuşmazlıkların son zamanlarda artmaya başladığını vurguladı.

aw078941-01.jpg

“BAŞKASININ HAKKINDA ZARAR VERDİĞİNİZDE DAVA AÇILMASI GÜNDEME GELEBİLİYOR”

Alt komşunun kombisini kısması hususunda, üst komşunun hakkına zarar verildiğini ifade eden Bilici, “Özellikle kat maliyetlerinin son dönemdeki artışlarından kaynaklı olarak daha az kombi yakmak istemeleri, hatta hiç yakmak istememeleri gündeme gelebiliyor. Kat mülkiyeti kanuna tabii olarak uyuşmazlıklarda temel bir ilke var. Bu temel ilkede doğruluk ve başkasının hakkına zarar vermeme gibi nitelendirebiliriz. Bir başkasının hakkına zarar verdiğiniz anda bu konuda dava açılması gündeme gelebiliyor” dedi.

aw078941-02.jpg

“ISINMA ÜCRETİ ALT KOMŞUDAN TALEP EDİLEBİLİR”

Şikayet durumunda öncelikli olarak arabuluculuğa gidildiğini anlaşılmazsa ısınma ücretinin bir kısmının alt komşudan talep edildiğini söyleyen Bilici, “Alt komşunuz kombisini yakmadığı zaman, kat mülkiyeti gereğince öncelikle arabuluculuğa başvuru yapılıyor. Arabuluculukta da bu eyleme son verilmesi isteniyor. Tabi burada uyuşmazlık son bulur veya bulmaz en nihayetinde dava konusu olabiliyor. Burada şahsa, kombinin yakılmaması durumunda bir zarara uğradıysa, bu zarar da örnek verilecek olursa kombi yakılmadığı için daha fazla fatura ödemiş olabilir yani bin lira ödeyecekken bin 500 lira ödemiş olabilir. Bu aradaki farkın talebini alt komşudan talep edebiliyorlar. Uyuşmazlıklar bu şekilde sonlanabiliyor” ifadelerine yer verdi.

Doğal gaz faturasında flaş detay: Yakmasanız da ödemek zorundasınız! Ceza... - Ekonomi Haberleri

“YARGI, ÜŞÜYEN KESİMİN YANINDA”

Yargının üşüyen kesimin yanında olduğunu söyleyen Bilici, “Yargı burada iyi niyet kuralları gereğince yakması gereken, orayı boş bırakmaması gereken, normal şartlarda meskenlerde oturması gerekenlerin yanında oluyor, yani apartmandaki çoğunluğun yanında oluyor. Kısacası üşüyen kesimin yanında olur diyebiliriz” diye konuştu.

Bilici, Yargıtay’da bu konulardaki dosya sayılarının da arttığını ifade ederek sözlerini noktaladı.

Kombi alırken bunlara dikkat! – Evim

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.