Kıyafetlerinizdeki çamaşır suyu lekesini çıkarmak bu yöntemlerle mümkün!

Kıyafetlerinizdeki çamaşır suyu lekesini çıkarmak bu yöntemlerle mümkün!
Temizlik yaparken kullandığınız çamaşır suyu yüzünden en sevdiğiniz kıyafetlerinizden olmayın bu yöntemlerle çamaşır suyu lekesinden kurtularak kıyafetinize kavuşmanız mümkün!

Temizlik yaparken inatçı lekelere karşı çamaşır suyunun gücünden faydalananlardansanız ya da çamaşır suyu olmadan zeminin temizlendiğine inanmıyorsanız sık sık temizlik yaparken çamaşır suyu kullanıyorsunuz demektir.
Kıyafetlerinize bulaşan çamaşır suyu yüzünden, endişelenmeyin birkaç pratik yöntemle, kıyafetinizi çöpe atmadan lekeyi çıkarabilirsiniz.

suszarka-scienna-brabantia-wallfix-door-475924.jpg

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Güneş ışığı : Çamaşır suyu lekelerini çıkarmak için denenebilecek doğal bir yöntemdir. Çamaşır suyu lekesi olan kumaşı güneş ışığı alan bir bölgeye bırakırsanız kumaşın rengini ağartarak lekenin yok olmasını sağlayabilirsiniz.

Beyaz sirke :Beyaz sirke çamaşır suyu lekesinden kurtulmak için ilk başvurulacak yöntemlerden olabilir. Önce çamaşır suyu lekesinin bulaştığı kumaşı suyla durulamalısınız. Ardından bir bez parçasını beyaz sirkeye batırarak iyice nemlenmesini sağlayın. Bu bezi lekenin olduğu bölgeye uygulayın ve leke çıkana kadar işleme devam edin.

whatsapp-image-2023-10-29-at-09-07-23.jpeg

EĞER HALA ÇIKMADIYSA ÜZÜLMEYİN

Sodyum tiyosülfat : Bu ürünü internet üzerinden ya da marketlerden temin edebilirsiniz. Bir kabın içine su ekledikten sonra 2 yemek kaşığı sodyum tiyosülfat ilave edin. Lekenin bulunduğu yüzeye uygulayıp çamaşırınızı düşük ayarda yıkayın.

Kumaş boyası : Lekenin bulaştığı bölgenin renginde bir kumaş boyası alarak lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Böylece çamaşır suyunun bıraktığı izden kurtulabilirsiniz.

whatsapp-image-2023-10-29-at-09-06-37.jpeg

Metil alkol : Çamaşır suyu lekeleriyle savaşırken başvurabileceğimiz bir yöntem de metil alkoldür. Ancak metil alkol kullanırken dikkatli olunması gereken bir maddedir. Kullanırken çocuklarınızdan uzak tutulması tavsiye edilir.

Dikkat etmeniz gerekenler:

Uygulamaya geçmeden önce maske ve eldiven kullanmanız gereklidir.

Bir kap içerisine metil alkol doldurun.

Lekeli kıyafeti düz bir zemine serin, bir pamuk yardımıyla alkolü lekenin bulunduğu yüzeye uygulayın.

Uyguladıktan sonra kıyafeti bir gün bekletin ve çok düşük bir derecede yıkayın.

Kuruttuğunuzda çamaşır suyu lekesinden kurtulmuş olacaksınız.

Ancak metil alkolü kullanırken dikkatli olun, cildinizi tahriş edebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.