Kış lastiği ve araç bakımı hayat kurtarıyor

Kış lastiği ve araç bakımı hayat kurtarıyor
Uzmanlar kış lastiklerinin erken takılmasının ve araç bakımının hayat kurtardığını söyledi

Mardin'de kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte lastikçiler bu döneme özel olarak hazırlıklarını sürdürüyor. Uzmanlar, kış lastiklerinin erken takılmasının ve araç bakımının hayat kurtardığını söyledi.

UZMANLAR UYARIYOR

Kış lastiğinin yol tutuşunu güzelleştirdiğini ve kazaları önlediğini belirten uzmanlar, bakımların da olası tehlikeleri aza indirdiğini dile getirdi. Araç bakımı yapmaya gelen Bahattin Akay, "Araç direksiyonunda titreme varsa rot balansı mutlaka yapmaları lazım, yoksa tehlikeli olur. Kış lastiği takmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

aw050595-05.jpg

Lastik tamircisi Muzaffer Yılmaz, "20 senedir bu işi yapıyorum. Önümüzde kış ayı var. Sürücülere tavsiyemiz kış şartlarında arabalarına kış lastiği takmaya dikkat etsinler. Buzlu ve karlı yollarda yaz lastiği tutmuyor, kazalar oluyor. Yanlarında zincir de bulundurmaları zorunludur. Kış şartlarında uzun yola gittikleri zaman zincir takmaları daha sağlıklı olur" dedi.

KANUNEN DE CEZASI VAR

Kış şartlarında kış lastiği takmamanın kanunen de cezasının bulunduğunu belirten Yılmaz, "Polis ve jandarma ceza yazıyor. Sürücü ceza yediği zaman arkadaşlarını da uyarıyor. Bu sefer diğer sürücüler de zorunlu kış lastiği takıyor. Kış lastiği taktıkları zaman lastikler yolu daha güzel tutuyor. Fren mesafesi daha sağlıklı olduğu için tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

aw050595-02.jpg

ROT BALANS'IN ÖNEMİ

Rot balans yapmanın da önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Sürücülere tavsiyemiz, yeni lastik taktıkları zaman rot balans yapmaları. Yapmadıkları zaman lastik çabuk aşınır, yol direksiyon tutuşu güzel olmaz. Rot balansı tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.