Kiracılar dikkat 'Ev sahiplerinin asgari ücret oyunu ortaya çıktı'

Kiracılar dikkat 'Ev sahiplerinin asgari ücret oyunu ortaya çıktı'
Asgari ücret zammını duyan ev sahipleri zam için kiracıların kapısını çalmaya başladı.

Yeni yıl asgari ücret zam çalışmaları başladı. Bu ay ki ilk toplantıyı gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık’ın sonuna kadar 3 kez daha toplanıp asgari ücret zammını açıklayacak.

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zammı beklerken bazı fırsatçılar zam için ellerini ovuşturmaya başladı.

İstanbul’da yaşam maliyetinin en yüksek olmasının sebeplerinden biri olarak görülen kira fiyatları son olarak Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ı da vurdu. Erkan yüksek kira fiyatları nedeniyle annesinin yanına taşındığını açıkladı.

hyvzcpykfkwhzpcrh23giq.webp

Kira fiyatları zengin fakir demeden herkesi rahatsız ederken son zamanlarda İstanbul’da kira artışlarında bir duraksama gözlendi. Ancak bazı fırsatçı ev sahipleri eski alışkanlıklarına devam ediyor.

EV SAHİPLERİ ARA ZAM TELEP EDİYOR

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, bazı ev sahipleri kontrat tarihi gelmeden asgari ücreti bahane ederek zam talep ediyor.

Asgari ücret zammı bahane edilerek ev sahiplerini zam için kiracıların kapılarını çalmaya başladı.

Kontrata rağmen ara zam isteyen ev sahipleri yüzde 50 zam ile kiracıların karşısına dikiliyor. Bazı fırsatçı ev sahiplerinin talebi yüzde 100’ü buluyor.

109571.jpg

Asgari ücret zam görüşmelerinde herhangi bir gelişmede ev sahibinin kendisini aradığını belirten bir kiracı yaşadığı durumu anlattı. Ev sahibinin komisyondan daha hızlı olduğunu söyleyen kiracı yeni zam için kapısına dayanıldığı söyledi.

YASAL BİR TALEP DEĞİL

Kiracı ev sahibinin 3 bin olan kirasını daha önce 7 bin lira yaptığını sonrasında ise asgari ücret bahane edilerek kendisinden 15 bin lira istenildiğini söyledi. Ayrıca bu fiyatı vermezsen ev sahibinin evden çıkmaları baskı yaptığını ifade etti.

konut-1542864.jpg

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, ise mülk sahiplerinin böyle ara zam istemesinin yasal bir talep olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.