Kimya devi Türk şirketini satın aldı ‘Hisselerinin yüzde 100'ünü devretti’

Kimya devi Türk şirketini satın aldı ‘Hisselerinin yüzde 100'ünü devretti’
Belçikalı kimya şirketini 5 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren şirketi satın aldı.

Daha önce Türkiye’de kimyasallar ve gıda maddeleri tedarik eden 5 şirketi satın alan Belçikalı Azelis şirketi, bir şirket daha satın aldı.

Dünya Gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Avrupa’nın en büyük sanayi şirketlerinde biri Azelis, 2017 yılında Oktay Öztürk tarafından kurulan renkli kozmetik, cilt bakımı ve güneş bakımı alanları üzerinde çalışan Oktrade Kimya şirketini bünyesine kattı.

Avrupa’nın en büyük sanayi şirketlerinden biri olan Azelis, 5 yıldır Türkiye’de dikkat çeken Oktrade’nin yüzde 100 hissesini satın aldı.

azelis-fass-3.jpg

3 MİLYAR CİROSU BULUNUYOR

Şirketin satın alınmasıyla ilgili açıklama yapan Oktrade Genel Müdürü Oktay Öztürk, Azelis’e katılmanın şirketin gelişiminde önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

Türk şirketini resmi internet sitesinden satın aldığını duyuran Azelis, 2001 yılında Fransız ve İtalyan firmalarının birleşmesiyle kuruldu. Şirketin toplamda 3 milyar dolar cirosu bulunuyor.

Azelis, 2018’den bu yana Tunçkaya, Tara Kimya, Ekin Kimya ve Aktaş Dış Ticaret ve bağlı iştiraki Whitecem S.A’dan özel kimyasal içeriği birimini, sonrasında da Dağaltı Kauçuk şirketlerini de satın almıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.