Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sıla Topbaş

Sıla Topbaş

MUNSAP

Kimin ihtiyacı varsa Milletimiz yanındadır

Sevgili okuyucularım biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız bir kampanya başlattı. "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına da ilk bağışı 7 aylık maaşını vererek kendisi yaptı. Ülkenin zengin iş adamları ve hayırseverlerine de destek olmaları için çağrıda bulundu. Bunun üzerine büyük miktarda bağış toplandı.

Yardımseverlik zaten bizlerin genlerinde var. Nerede bir ihtiyaç varsa din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yardıma koşarız. Şimdi de bu bağışlanacak paralarla ihtiyaç sahiplerinin eksikleri giderilecek.

Evet bütün çabalar insanlarımızın sağlığı ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs belasından kurtulmak için.

Herkes özellikle de sağlık personeli varını yoğunu ortaya koyarak, insanüstü bir çabayla çalışıyor. Gerek devlet kurumları gerek özel sektör sağlık personelinin ihtiyacı olan malzemeyi üretmek için gece gündüz mesai harcıyor.

Bütün bunlar insana yönelik çabalar.

Bir de unutmamamız gereken, sokaklarımızın sevimli can dostları kedi ve köpeklerimiz var. Belli bir yaş grubunun sokağa çıkamaması, bazılarının da özel araçlarıyla işlerine gitmesi onları da etkiledi.

İşlerine giderken veya gelirken onların ihtiyaçlarını giderenler yok denecek kadar azaldı.

İşte bu can dostları ne yiyip ne içecek, onları kim besleyecek diye düşünürken bir arkadaşım

e-postasına gelen maili paylaştı. Ben de sizlerle paylaşmak istedim. Buyurun birlikte okuyalım:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını korumaya yönelik gerekli tüm önlemleri ivedilikle hayata geçiren Ekol Lojistik, insanların evlerinden çıkamadığı bu zorlu günlerde, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara karşı da toplumu duyarlı olmaya davet ediyor. Yaşam hakkına saygı ilkesinden yola çıkarak "Biz virüs değil, sevgi bulaştırırız" mottosuyla başlatılan kampanya ile Ekol, sokaklarda aç ve susuz kalan hayvan dostları için destek çağrısı yaptı.

Sahipsiz hayvanlar için mutfağını mama yapımına açan Ekol, ilk aşamada 3 bin 400 kilogram mama hazırlayıp, İstanbul ormanlarında yaşam mücadelesi veren hayvanları besleyen 11 gönüllü gruba dağıttı. 23 kişiden oluşan gönüllüler mamaları hayvanlara ulaştırarak beslenmelerini sağladı.

Ekol, haftada iki kez mama yaparak elde edilen 7 ton mamayı ormanlarda hayatını sürdüren hayvanlara ulaştıracak. Mama dağıtımı, 50 kişiye ulaşması planlanan gönüllü orman besleme grupları ile gerçekleştirilecek.

Restoran ve kafelerin kapandığı, koronavirüs salgını endişesiyle insanların evlerinden çıkamadığı bir dönemde sokakta yaşayan can dostları da unutmayan Ekol, başlattığı sosyal medya kampanyası ile "Sokaktaki arkadaşlarımız için de kapınızın önüne bir kap su ve bir kap mama bırakır mısınız?" çağrısı yapıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları