Kilosu 4 bin TL'ye satılıyor 'Artık demlik demlik içilemeyecek

Kilosu 4 bin TL'ye satılıyor 'Artık demlik demlik içilemeyecek
Her mevsimin vazgeçilmezlerinden olan papatya bu sene yüksek fiyatlardan alıcı buluyor.

Kış aylarında sıklıkla tüketilen bitkilerden biri olan ıhlamur çiçeğinin kilosu 2 bin TL'yi aşarken, tıbbi açıdan önem taşıyan papatyanın fiyatı ise 4 bin TL'yi buldu. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinen bu bitkiler, vatandaşlar tarafından gramla satın alınabiliyor.

aw138081-11.jpgGribal enfeksiyonların artmasıyla birlikte vatandaşlar, çeşitli kış çaylarına yöneliyor. Ihlamurun, soğuk algınlığına ek olarak gribal enfeksiyonlar da dahil olmak üzere birçok faydası olduğu biliniyor. Yüksek fiyatının nedeni, mahsulün az olması ve toplanması için gereken maliyetin fazla olması olarak gösteriliyor.

aw138081-10.jpgAktarlık yapan Kamuran Burcu, çiçek ıhlamurunun yaprak ıhlamura göre daha lezzetli ve hoş bir içime sahip olduğunu belirtti. Çiçek ıhlamurunun öksürüğe ve gribal enfeksiyonlara iyi geldiğini, tarçın ve karanfil ilavesiyle daha etkili olduğunu ifade etti. Bebeklere dahi verilebileceğini ancak dikkatli kullanılması gerektiğini vurguladı. Çiçek ıhlamurunu toplamanın zor olduğunu ve yapraklı olanın daha uygun fiyatlı olduğunu dile getirdi.

aw138081-09.jpgKamuran Burcu, ıhlamurun dört mevsim kullanılan bir bitki olduğunu, hamileler, bebekler ve çocuklar tarafından da kullanılabileceğini belirtti. Papatyanın bir süredir piyasada bulunmadığını ve tıbbi nitelikte olduğunu vurguladı.

aw138081-09.jpgPapatyanın sakinleştirici etkisi olduğunu, uykuya dalmayı kolaylaştırdığını ve öksürüğe iyi geldiğini söyledi. Ayrıca kozmetik sanayide de kullanıldığını ve saçların rengini açmada yardımcı olduğunu belirtti.

Kamuran Burcu, şu anda piyasada papatya bulunmadığını ve toptancılarının da stoklarında olmadığını ifade etti.

aw138081-06.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.