Kilis’in kurtuluşunun 102'nci yılı coşkuyla kutlandı

Kilis’in kurtuluşunun 102'nci yılı coşkuyla kutlandı
Kilis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü için etkinlik düzenlendi.

Kent protokolünün şehitlik ziyaretinden sonra, Kuvayımilliye ve Mücahitleri ile Gaziler Derneği üyeleri Türkiye'nin dört bir yanından kente akın etti ve coşkuyla karşılandı. Dernek üyeleri, kendilerine karşı sıcak karşılamada bulunan protokol üyelerine Türk Bayrağı armağan ederken, protokol üyeleri ise çiçek takdim etti. Ardından dernek üyeleri ve vatandaşlar, törenlerin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na kadar Adnan Menderes kavşağından yürüyüş gerçekleştirdi.

aw093449-02.jpg

Kilis Valisi Tahir Şahin ve Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Atatürk büstüne çelenk bırakarak törene katkıda bulundular. Günün anlam ve önemini ifade eden konuşmalar ve okunan şiirlerin ardından söz alan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, 'Bugün Anadolu'nun köklü şehirlerinden olan Kilis'in 102. yıl dönümünü kutluyoruz. Atalarımız, vatanımıza karşı yapılan hain saldırılara karşı özverili bir mücadele vererek düşmanı şehrimize sokmadılar ve tarihte ender rastlanan bir direniş sergilediler. 102 yıl önce yazılan bu destan, Kilis'e ait olan her vatandaşımız için gurur verici bir anıdır' şeklinde konuştu.

aw093449-01.jpg​​​​​​​

Kilis'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen yarışmalarda başarılı olanlara protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından, asker ve polislerin resmi geçit töreni yapıldı. Bu sırada, vatandaşlar uzun süre boyunca asker ve polisler için alkışlarla destek verdiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.