Eşini ve kayınpederini öldürmüştü, attığı mesaj kan dondurdu

Eşini ve kayınpederini öldürmüştü, attığı mesaj kan dondurdu
Kocaeli'de boşanma aşamasındaki hemşire eşini ve kayınbabasını öldüren sanığın yargılanmasında cinayet öncesinde attığı mesaj ise kan dondurdu.

Mahkemede sanığın, olaydan bir gün önce eşinin ailesine gönderdiği 'Kılıç ailesi bu size ilk ve son uyarım. Altınlarımı vermezseniz sizi sırayla kötürüm bırakırım' şeklindeki mesaj ortaya çıktı. Cumhuriyet savcısı, sanığın eşini ve kayınpederini kasten öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Olay, 18 Ekim 2022'de Barbaros Mahallesi'nde bir otoparkta meydana geldi. Eşi Beyza S. (23) ile boşanma aşamasında olan Ömer S. (31), Şanlıurfa'dan kaçan ve Kocaeli'ye yerleşen eşini izledi.
Kocaeli’de eşinin ve kayınpederi Şahin Kılıç'ın aracını eve park ederken gören sanık Ömer S., önce kayınpederine, ardından da eve koşan eşine ateş etti. Olay yerine gelen polis Ömer S.'yi tutuklarken, sağlık ekipleri Beyza S. ve babasının yaşamını yitirdiğini tespit etti. Ömer S. ifadesinin ardından tutuklandı.

Ömer S.’nin dayısı, "18 Ekim 2022’de telefonuma Ömer'den 'Hakkınızı helal edin, annem size emanet' şeklinde bir mesaj geldi. Ömer'i aradığımda telefonu kapalıydı. Ablamı aradığımda aynı mesajı aldığını öğrendim. Ablam, Ömer'in iş sebebiyle İstanbul’da olması gerekirken Kocaeli'de olduğunu söyledi. Bu nedenle endişelendim ve Kocaeli’ye doğru yola çıktım. Navigasyonla gittiğimde 50 metre kala silah sesi duydum. Olay yerine geldiğimde Ömer, silahı kafasına dayayıp intihar etmeye çalışıyordu. Önce silahı aldık, sonra polislere teslim ettik. Ben Ankara'da yaşıyorum, Ömer ise Şanlıurfa'da. Sanıkla eşi arasındaki boşanma sürecini biliyorum ama detaylara hakim değilim. Anlaşmalı bir boşanma gerçekleşmedi" dedi.

"ÖMER'İN BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM"

Mahkemenin, "Siz de askersiniz. Ankara’dan Kocaeli’ye gelirken polisi aramadınız mı?" sorusuna tanık, "Polisi aramadım ama aile bireyleri maktulün avukatları aracılığıyla uyarıldı. Daha sonra maktuller bilgilendirildi ve gerekli tedbirler alındı. Ömer'in böyle bir şey yapacağını hiç düşünmemiştim. Ne yapacağını öngöremedim. Kendisine zarar vereceğini düşündüm" şeklinde yanıtladı.

"SANIK, BİZİM BEYZA İLE İLİŞKİMİZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ"


Tanık A.A. ifadesinde, "Beyza'yı iş yerinde tanıyorum. Sanık, bana attığı mesajlarla tanıdım. Bir gün önce çalıştığımız kafeye gittiğimizde, 'Evli bir kadınla beraber olmaya utanmıyor musun?' diye mesaj attı. Ben anlamadım. Sanık, bizim Beyza ile ilişkimiz olduğunu iddia etti. Beyza ile sadece iş arkadaşıyız. Sanık, mesajlarda bana tehditler savurdu, başıma bela aldığımı söyledi" dedi.

"SANIRIM O DA BENDEN BU CEVABI ALMAK İSTİYORDU"

A.A. şunları ekledi: "Beyza ile iş arkadaşı olduğumuzu kanıtlamak için mesajlarımızı ekran görüntüsüyle paylaştım. Önce inanmadı, sonra inanmış gibi oldu. Sonra bana, 'Beyza başkasıyla konuşuyor, biliyor musun?' diye mesaj atmaya başladı. 'Beyza ile baş başa molaya çıktınız' diye mesajlar atıyordu. Beyza, sanığın psikolojik sorunları olduğunu söyledi. Sanığın beni tehdit ettiğini, Beyza’nın da böyle bir ilişki olmadığını söylemişti. Sanık, 'Evet sevgilisiniz' diye bana mesaj atmıştı. O da bunu kanıtlamak istiyordu."

OLAYDAN BİR GÜN ÖNCE TEHDİT MESAJLARI ATMIŞ


Mahkemede, sanığın kayınvalidesi ve kayınpederine gönderdiği mesaj da okundu. Mesajda, 'Kılıç ailesi bu size ilk ve son uyarım. Altınlarımı vermezseniz sizi sırayla kötürüm bırakırım. Ya korkaklar gibi karakola gider şikayet edersiniz, ya da teklifimi kabul edersiniz. Ben ölmeyi göze aldım. Bakalım canınız mı kıymetli, benden çaldıklarınız mı?' yazıyordu. Sanık, bu mesajı alkolün etkisiyle yazdığını söyledi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın eşi Beyza S. ve kayınpederi Şahin Kılıç'a yönelik tasarlayarak kasten öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca sanık, ruhsatsız kullandığı 2 tabanca nedeniyle cezalandırılması istendi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

kayinpederini1200.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.