Kendilerini polis olarak tanıtıp evdeki 4.5 milyon liralık altını çaldılar!

Kendilerini polis olarak tanıtıp evdeki 4.5 milyon liralık altını çaldılar!
İstanbul'da kendilerini polis olarak tanıtan terör örgütüne bağlı 3 kişi, vatandaşın evindeki 4.5 milyon değerindeki altınlarını çaldı.

İstanbul Bakırköy''de gerçekleşen olayda törer örgütüne bağlı 3 kişi, H.K. adlı bir vatandaşı telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak şahsın evine gitti. H.K.''ye evde bulunan bütün altınları bir poşete koyarak kendilerine teslim etmelerini isteyen 3 şüpheli, 4.5 milyon lira değerindeki altınları alıp kaçtı.  

Bakırköy''de 14 Aralık''ta polise başvuran H.K., kendisini telefonla arayan kişilerin polis olduklarını belirterek, banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söylediklerini belirtti.

H.K. "Evimin adresini aldılar. Evde bulunan bütün altınları bir poşete koyarak kendilerine teslim etmemi istediler. Operasyon bitince bana geri vereceklerdi" diye konuştu.

Şüphelilerin dediğini yaptığını anlatan H.K. "Kapıya geldiler. Onlara 4,5 milyon değerinde ziynet eşyası teslim ettim. Ancak sonra beni bir daha aramadılar" şeklinde konuştu. Kuyumcu olduğu öğrenilen H.K. altınlarını çalan kişilerden şikayetçi oldu.

GÜVENLİK KAMERASINA YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Mağdur H.K.''nın evinin önündeki güvenlik kameraları incelendiğinde olayı gerçekleştiren iki şüpheli tespit edildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri mağdur H.K.''dan altın ziynet eşyalarını almaya gelen Ramazan B., Ferhat G. ile İsmail D., Tunahan Ş. gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte dolandırıcılık yöntemiyle çalınan 1,5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.

3''ÜNÜN DE SUÇ KAYDI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Şüphelilerden Ramazan B.''nin daha önce 13 , Ferhat G.''nin 7, İsmail D.''nin 9, Tunahan Ş.''nin ise 5 suç kaydı olduğu tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Ramazan B., Ferhat G. İsmail D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tunahan Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.