Kars'ta mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

Kars'ta mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Kars'ın Arpaçay ilçesinde yaşanan şiddetli tipi nedeniyle 18 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu durumda kalan köylerde rahatsızlanan 4 hasta için Arpaçay Özel İdare ekipleri devreye girdi ve hastaların kurtarılmasını sağladı.

Özel İdare ekipleri, yolları kapalı bulunan hastaların yardımına koşarak, bir yandan ambulansların yolunu açarken diğer yandan da hastaların acilen hastaneye ulaşması için çaba sarf etti. Ekiplerin yoğun çabası sonucunda yollar açıldı ve sağlık ekipleri köylere ulaşarak hastaları kurtardı.

Taşbaşı köyünden Yusuf Maşa, babasının hastaneye ulaşmasını sağlayan ekiplere teşekkür ederek, ellerinden gelen fedakarlığı gösterdiklerini ifade etti. Maşa, Arpaçay Özel İdaresi ekiplerinin ve 112 Acil personelinin yardımıyla babasını Arpaçay Devlet Hastanesi'ne ulaştırdıklarını belirtti ve devlet ve millet olarak gösterdikleri yardımlardan dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Arpaçay Özel İdaresi Şantiye Şefi Ali Çobanoğlu, tipinin başlamasıyla birlikte ekiplerin hızla harekete geçtiğini ve sabah saatlerinde 4 vakaya müdahale ettiklerini ifade etti. Çobanoğlu, devletin ve milletin hizmetinde olduklarını vurgulayarak, 112 Acil Servis ekipleriyle birlikte hastalara ulaşarak hastaneye ulaşmalarını sağladıklarını belirtti.

Bölgede tipi etkisini sürdürürken, kent genelinde 83 köy yolunun hala ulaşıma kapalı olduğu bilgisi verildi. İl Özel İdaresi ekipleri ise köy yollarını açabilmek için yoğun çaba göstermeye devam ediyor.

aw136730-02.jpg

aw136730-01.jpg

aw136730-03.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.