Kararmış derz aralarınız bembeyaz olacak! Sadece 3 malzeme yetiyor

Kararmış derz aralarınız bembeyaz olacak! Sadece 3 malzeme yetiyor
Birçok insanın dert yakındığı ve temizlemekte zorlandığı derz aralarını aslında temizlemek sadece 3 malzemeyle mümkün.

Özellikle banyo fayansları zamanla sarararak sağlıksız bir görünüm oluşturabilir. Bu fayansın kirli görünümünden kurtulmak istiyorsanız doğal yöntemler kullanarak çözüm arayın. Burada size derzlerin nasıl temizleneceğini göstereceğiz.

Birçok insan için derzlerin temizlenmesi zorlu ve zaman alan bir iştir. Ancak bazı doğal ve kolay yöntemlerle bu süreci yorulmadan atlatabilirsiniz. Aşağıdaki malzemeleri kullanarak elma sirkesi ve karbonat ile doğal derz temizleyici hazırlayabilirsiniz:

Yarım su bardağı elma sirkesi

Çeyrek su bardağı su

2 yemek kaşığı karbonat

1576356.jpg

Yapılışı:

Elma sirkesi ve suyu bir kapta birleştirin. Karışıma kabartma tozu ekleyin. Karışım köpürebilir. Dikkatli olun .

Karışımı iyice karıştırın, daha sonra da sprey şişesine dökün. Bu karışımı temizlemek istediğiniz derz aralarındaki bölgelere püskürtün. Karışımın derzlerin arasında birkaç dakika kalmasını sağlayın. Harç çizgilerini bir diş fırçası ya da temiz bir fırça ile fırçalayın.

Son olarak temiz suyla durulayıp kurulayın. Elma sirkesi ve kabartma tozu karışımı, derz çizgileri arasındaki kiri ve kiri etkili bir şekilde temizler, aynı zamanda doğal, çevre dostu bir temizleme seçeneği de sunar.

derz-lekesi-nasil-temizlenir.jpg

Derzlerin orijinal beyazlığına döndürmenin bir başka yolu da beyazlatmadır. Çamaşır suyunu derz üzerinde bir süre bırakırsanız leke çıkacaktır. Birleşim yerleri arasındaki boşluklar kullanılmamış bir diş fırçası ile kolaylıkla silinebilir.

Bu yöntem kimyasal bir yöntem olduğundan herkes tarafından tercih edilmese de en güvenilir yöntemlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Eski derz nasıl yeni hale getirilir?

Bunu yapmak için harcı bir kovaya dökün ve yavaş yavaş su ekleyin. Toz derz dolgusunu, suyu bir kovaya ekleyin ve malayla iyice karıştırın. Bu işlemi hızlandırmak için karışık uçlu matkap da kullanabilirsiniz.

Derzlemeye başlamadan önce harcın hafifçe sertleşmesi için 5 ila 10 dakika bekleyin. Uygulamanın ilk adımı yaklaşık 1 litre harç alıp fayansların üzerine dökmektir. İkinci adımda, dolguyu fayansların üzerine yaymak ve yaymak için mala kullanın.

kararmis-derz-aralarini-beyazlatma-471805.jpg

Her harç kanalının eşit şekilde doldurulduğundan emin olduktan sonra fazla malzemeyi çıkarın ve çalışma alanı kuruyana kadar bekleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.