Ayakkabılarınız bu yöntemlerle su geçirmeyecek 'İşte bilinmeyen püf noktalar'

Ayakkabılarınız bu yöntemlerle su geçirmeyecek 'İşte bilinmeyen püf noktalar'
Ayakkabılarınızı ve botlarınızı su geçirmez hale getirmenin yolları var. İşte kış aylarında ayakkabılarınızın su geçirmemesi için o püf noktalar...

Havalar soğumaya başladığında hava koşullarına uygun ayakkabıları tercih etmelisiniz. Yağmura dayanıklı botlar sayesinde ayaklarınız ıslanmaz.

Farklı malzemeler ile su geçirmez ayakkabıların birkaç yolu vardır. Kanvas ayakkabılar için, kumaş su yalıtım spreyleri vardır. Bu, ayakkabılarınızın kuru kalmasına ve ayakkabılarınızın lekelerden korunmasına yardımcı olacaktır.

İŞTE AYAKKABININ SU GEÇİRMESİNİ ÖNLEYECEK YÖNTEMLER

TATLI BADEM YAĞI VE VAZELİN

Ayakkabınızın tabanını tatlı badem yağı ile yağlayarak su geçirmezlik sağlayabilirsiniz. Vazelini ise dikkatli bir şekilde ayakkabının üzerine sürün.

SU GEÇİRMEZ SPREY

Farklı malzemeler için genellikle farklı spreyler bulunduğundan bu, birçok farklı malzemede kullanılabilir. Spreyler süet için en popüler olanıdır çünkü süete zarar vermeden çalışan tek yöntemdir.

Kullanımı: Şişeyi çalkalayıp ayakkabınızın içine 10 cm. mesafeden püskürtünüz ve kurumaya bırakınız. Ayakkabınızı kullanmadan bir kaç saat önce ya da tercihen gün bitiminden sonra kullanınız.

BALMUMU

Su geçirmez ayakkabıların popüler ürünlerinden biri balmumu. Balmumu yerine kullanılan bir mumdur. Kumaş ayakkabılarınızı su geçirmez hale getirmek için ayakkabılarınızın üzerine bir mum sürün. Bunu, ayakkabıyı balmumundan süren balmumundan daha açık bir renk elde edene kadar yapmak isteyeceksiniz. Tüm ayakkabı örtüldüğünde, en yüksek ayara saç kurutma makinesini alın ve balmumu ısıtın. Ayakkabıların orijinal renklerine geri döndüğünde bunun yapıldığını bileceksiniz. Ayakkabılar daha sonra suya dayanıklı olacak.

KETEN YAĞI

Keten yağı, deri ayakkabılarınızı su geçirmez hale getirmek için kullanabileceğiniz en basit yöntemlerden biridir.

Kullanımı: İlk olarak ayakkabılarınızı bir kabın içerisine alın ve daha sonra 1-2 mm keten yağı ekleyin. Ayakkabılarınızı ise keten yağının içerisin de 1 gece bekletip daha sonra keten yağının emmesini bu şekilde sağlayın. Diğer gün olduğu zaman da gazete kağıdı ile ayakkabılarınızın üzerinde yer alan keten yağını temizleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.