Kanal İstanbul’a 'mezarlık' itirazı

Kanal İstanbul’a 'mezarlık' itirazı
Kanal İstanbul’un yapılmasıyla Arnavutköy’e bağlı Baklalı Mahallesi sular altında kalacak. Mahalle sakinleri, yakınlarının bulunduğu mezarlığın taşınmasından endişe ediyor.

Kanal İstanbul’a 'mezarlık' itirazı

Kanal İstanbul’un yapılmasıyla Arnavutköy’e bağlı Baklalı Mahallesi sular altında kalacak. Mahalle sakinleri, yakınlarının bulunduğu mezarlığın taşınmasından endişe ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’a neden karşı olduğunu 15 maddeyle açıklamış, projeden Arnavutköy’de 11 mezarlığın etkileneceği belirtmişti.

Arnavutköy'e bağlı Baklalı köyüne 2014 yılında Büyükşehir Yasası gereği mahalle statüsü verilmiş, Baklalı Mezarlığı da İBB Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlanmıştı.

Baklalı sakinlerinden Yunus Uysal, “Atalarımızın yerinde rahatsız edilmesini, kaldırılmasını kim ister? Bunun olmasını istemeyiz. Aile büyüklerimizi kaybetmiş olacağız. Ziyaretini de yapamayacağız” diye konuştu.

PROJEYLE İLGİLİ BİZE BİLGİ VERİLMEDİ

Baklalı sakinlerinden Ömer Özkaya, kendilerini ilgilendiren projeyle ilgili sadece basından bilgi alabildiklerini belirterek, “Bir sürü sakıncaları var. Hepimizin yakını orda gömülü. İstanbul ve bizim için iyi olacağını düşünmüyorum. Mezarlığı ben çok önemsemiyorum. Ama kanalı sorun olarak görüyor ve önemsiyorum” dedi.

AYDINLANMAK İSTİYORUZ”

Ercüment Gülemek isimli bir başka vatandaş da “Kimse bize bilgi vermiyor. Mezarlığın taşınmasını kesinlikle istemiyoruz. Bütün akrabalarımız orada yan yana yatıyor. Kanal projesinde bize kimse bir şey sormadı. Atadan kalma yerlerimiz var. Bunlar ne olacak? Bu konuda aydınlanmak istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.