Kamu Son Haber'in birinci sayfası

Kamu Son Haber'in birinci sayfası
Kamu Son Haber'in birinci sayfası

birinci-sayfa-002.jpg

Kamu Son Haber'in birinci sayfası için tıklayınız...

30 LİRALIK HAMSİ FİYATI BİLE VATANDAŞA PAHALI GELİYOR

Sinoplu balıkçılar geçen senelere nazaran masraflarının arttığını ve kâr marjlarının yaklaşık yüzde 70 oranında düştüğünü belirtti.

Sinoplu Balıkçı Hasan Yusufoğlu, "Hamsi 30 liraya kadar düştü, fazla satışımız da yok. Müşteride alım gücü de yok. 30 lira hamsi pahalı geliyor vatandaşa, alamayan bile var. 'Fiyatı 25 lira olmaz mı' diyen bile var" dedi. Bir başka balıkçı İsmail Değer ise "Düşünün 30 liraya hamsiyi bile satamıyoruz. Geçen yıllarda ben 50 kasa hamsi satıyordum bugün 15 kasa sattığım zaman Allah bereket versin diyorum. Geçen seneye göre satışlarımız yüzde 70 azaldı" diye konuştu. Sinoplu balıkçılar geçen senelere nazaran masraflarının arttığını ve kâr marjlarının yaklaşık yüzde 70 oranında düştüğünü belirtti.

Balıkçı Hasan Yusufoğlu, şöyle konuştu: "Geçen sene palamutta bolluk oldu, peşine hamsi de olmuştu. Biraz para kazanma vardı. Masraflar bu kadar ağır değildi ama bu sene masraflarımız ağır. Tonajlı hamsiler yok. 1 Eylül’den beri sadece Marmara’da hamsicilik oldu. O da mesafe uzak olduğu için bize yaramadı. Karadeniz’de son 1 aydır 30- 40 kasalık hamsiler aldık. Rekabet var biraz da. Hamsi 30 liraya kadar düştü fazla satışımız da yok. Müşteri de alım gücü de yok. 30 lira hamsi pahalı geliyor vatandaşa, alamayan bile var. 'Fiyatı 25 lira olmaz mı' diyen bile var. 1 tane ufacık lahmacun 65 lira. 1 kilogram hamsi 30 lira ve 4 kişi karnını doyurur. Bunun hesabını kimse yapmıyor. Gidip de restorana bir yere otursa vatandaş 30 liralık hamsi orada olacak 150- 200 lira. 30 lira hamsiye bile vatandaş dudak buruyor. Masraflar ağırlaştığı için bizde de rekabet olduğu için para kazanma yok. Herkes zararına iş yapıyor. Biz mazotu ÖTV’li alıyoruz ama pompa fiyatıyla arada 6-7 lira fark var. Teşkilatlar büyüdü, masraflar da çoğaldı. Bir kayığın denize çıkıp sabaha kadar durup limana gelmesi 200 bin lira. Çalışanların yemesi, içmesi ve kumanyasını hesapladığın zaman daha da fazla bu rakam. Hükümetin bunlara önlem alması lazım. Balıkçıya yardımcı olması lazım. Mazot böyle fiyatlı olduğu için, balık da haliyle fiyatlı oluyor. Ezilen yine alt tabaka. Orta tabaka biraz iyiydi o da fakir oldu. Fakir fakirlikten de çıktı artık. Fakire bir isim bile koyamıyorlar." (ANKA)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.