İzmir'de naylon fatura operasyonu

İzmir'de naylon fatura operasyonu
İzmir merkezli gerçekleşen "naylon fatura" operasyonunda, 10 milyar 978 milyon 367 bin liralık e-fatura ile birlikte çeşitli belge ve değerli evraklar ele geçirildi.

Operasyon, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Vergi Dairesi Başkanlığı görevlilerinin işbirliğiyle gerçekleştirildi. İzmir, Afyonkarahisar ve Manisa'daki tespit edilen ev ve iş yerlerine düzenlenen baskınlarda önemli belgeler ele geçirildi.

Toplamda 10 milyar 978 milyon 367 bin 665 lira tutarında kesilmiş e-fatura, 5 bin 745 imzalı senet (2 milyar 500 milyon 987 bin 566 lira), 987 tahsilat makbuzu (1 milyar 725 milyon 355 bin lira), 40 çek (4 milyon 700 bin lira), 500 dekont (5 milyon lira), 94 kaşe ve 20 pos cihazı ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vergi kaçakçılığına yönelik bu başarılı operasyonu, vergi düzenlemelerine uymayan ve naylon fatura düzenleyerek suç işleyen kişilere karşı ciddi bir mücadele başlatıldığını göstermektedir. Operasyonla birlikte ortaya çıkan belgeler, vergi kaçakçılığıyla mücadelede adli makamların etkin rol aldığını ve suçluların adalete teslim edildiğini göstermektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.