İzmir'de Kardeşler Çetesi operasyonu '13 şüpheli gözaltına alındı'

İzmir'de Kardeşler Çetesi operasyonu '13 şüpheli gözaltına alındı'
İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde, 'Kardeşler Çetesi' olarak bilinen suç örgütü üyelerine yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı.

Kiraz Cumhuriyet Savcılığı koordinesindeki İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kiraz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süren titiz bir çalışmanın ardından 'Kardeşler Çetesi' olarak bilinen suç örgütü üyelerine yönelik operasyon başlatıldı.

Suç örgütü üyelerinin örgütlü bir şekilde 'Uyuşturucu madde imal ve ticareti', 'suça azmettirme', 'hırsızlık', '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet', 'yağma', 'mala zarar verme', 'fuhuşa yer temin etme', 'suç delillerini yok etme', 'gizleme veya değiştirme', 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' gibi suçları işledikleri tespit edildi.

Gece saatlerinde düzenlenen operasyon kapsamında şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda, 41,7 gram metamfetamin, 25 gram kokain, 3 uyuşturucu hap, 0,5 litrelik sıvı hale getirilmiş uyuşturucu madde, 18 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 tabanca, 4 av tüfeği, 27 mermi, 84 av tüfeği fişeği, ayrıca muhtelif miktarda senet ve alacak defteri ele geçirildi.

Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin ise yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin adli süreç devam ederken, jandarma ekipleri suç örgütlerine yönelik çalışmalarını titizlikle sürdüreceğini açıkladı.

izmirde-kardesler-cetesine-operasyona-28085-1.jpg

izmirde-kardesler-cetesine-operasyona-28085-3.jpg

izmirde-kardesler-cetesine-operasyona-28085-5.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.