İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı
İzmir'in Karaburun bölgesinde yaşanan bir olayda, Yunanistan'a ait güçlerin Türk sularına geri ittiği bir can salında bulunan, üçü çocuk olmak üzere toplam yirmi üç düzensiz göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Ayrıca, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan ve lastik botta bulunan iki düzensiz göçmen de Sahil Güvenlik tarafından ele geçirildi.

Olay, 27 Mart'ta erken saatlerde meydana geldi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Karaburun yakınlarında bir can salında düzensiz göçmenlerin olduğu bilgisini aldıktan sonra hızla müdahale etti. Yunan güçleri tarafından Türk sularına itilen ve içinde üç çocuk dahil yirmi üç düzensiz göçmen bulunan can salı, Sahil Güvenlik Botu TCSG-35 tarafından kurtarıldı.

Aynı günün ilerleyen saatlerinde, Çeşme bölgesinde Sahil Güvenlik Mobil Radarı MORAD-11, bir lastik bot içinde başka bir grup düzensiz göçmeni tespit etti. Sahil Güvenlik Botu KB-117'nin müdahalesiyle, yasa dışı yollarla ülke dışına çıkmak isteyen iki düzensiz göçmen daha yakalandı.

Kurtarılan göçmenler, karaya çıkarıldıktan sonra yapılan sağlık kontrollerinin ve diğer prosedürlerin ardından, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.