İşte kulislerde geçen 2 isim Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak

İşte kulislerde geçen 2 isim Yeni Merkez Bankası Başkanı kim olacak
Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla görevinden ayrıldığını duyurdu. Erkan'ın istifasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni Merkez Bankası Başkanının kim olduğunu açıkladı.

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'ın istifasının ardından, ekonomide neler olacağı merak konusu oldu. Külliye ise bu konuda harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni başkanı ne zaman açıklayacağı ve kim olacağı henüz bilinmiyor.

Yeniçağ yazarı ve ekonomist Remzi Özdemir, Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası Başkanlığı için Cevdet Akçay'ı önerdiğini ve bunun için baskı yaptığını iddia etti. Özdemir, bugün akşam saatlerinde Twitter'da istifa eden Gaye Erkan'ın yerine yeni bir başkan atanması için Külliyede yoğun bir çalışma olduğunu, Mehmet Şimşek'in de kısa süre içinde saraya gideceğini belirtti.

Remzi Özdemir, bankacılık kulislerinde dolaşan bilgiye göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başkan yardımcısı Cevdet Akçay'ı önerdiği, ancak Cumhurbaşkanlığı'nın Erdoğan'ın eski danışmanı Hatice Karahan'ı istediğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.