Emekliler bu tarihleri bekliyor '2 kez verilecek'

Emekliler bu tarihleri bekliyor '2 kez verilecek'
Ekonomik dalgalanmalardan etkilenen emekliler, emeklilere yönelik yapılan düzenlemeleri yakından takip ediyor.

Dört gözle beklenilen Ocak ayı zammının yüzde 49.25'e çıkmasının ardından en düşük emekli maaşı da 10 Bin liraya yükseltilmişti. Yapılan bu düzenlemelerin ardından, bayram ikramiyelerinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı da merak konusu oldu. Özellikle geçim sıkıntısı yaşayan binlerce emekli için bu düzenlemeler önem arz ediyor. Bayram öncesi ödeme takvimi yaklaşıyor.Peki emekliler için herhangi bir zam bekliyor mu?

whatsapp-gorsel-2023-11-24-saat-23-09-02-c02fdc9f.jpg

EMEKLİLERE YENİ BİR UMUT

Refah payı ve taban aylık artışını içeren yasanın, emeklilere yönelik yeni kazanımlar getirmesi bekleniyor. Yapılacak yasal düzenlemenin yürürlüğüyle girmesiyle birlikte ile birlikte ek zam farkları da emeklilerin hesaplarına yatacak. Öte yandan emeklileri heyecanlandıran bir diğer gelişme ise bayram ikramiyeleri olarak ön plana çıkıyor. Bayram öncesinde ikramiyeler konusunda artış bekleniyor. Ekonomik dalgalanmalar ve marketteki fiyat listelerindeki artış da göz önünde bulundurulduğunda bu kapsamda yapılacak düzenleme önem arz ediyor.

para.jpg

EMEKLİLER BU YIL ÇİFT İKRAMİYE ALACAK

İkramiye rakamındaki artışa ilişkin beklenti içerisinde olan emekliler Bu yıl iki bayram ikramiyesi birden alacak. 10-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı ikramiyesinin 1-9 Nisan arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu yıl Kurban Bayramı ise 16 19 Haziran'a denk gelecek bu tarihten önce 10-15 Haziran tarihleri arasında Kurban Bayramı ikramiyesinin de yatırılması bekleniyor.

BİR GÜNCELLEME DAHA BEKLENİYOR
Öte yandan dul ve yetimler ile sürekli iş görmezlik ödeneği alan vatandaşların ödemelerinde de bir güncelleme yapılması bekleniyor. Bu kapsamda 5 bin TL gündeme getiriliyor. Cumhuriyet'in 100 yıl dönümü sebebiyle tüm emeklilere tek seferlik verilen ikramiyenin tutarının 5 bin lira olması bekleniyor. 5 bin liralık ikramiye tutarının Kurban ve Ramazan Bayramı'nda da geçerli olabileceği vurgulanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.