İşte kansızlığı tek hamlede yok eden o kür

İşte kansızlığı tek hamlede yok eden o kür
Kansızlık, günlük hayat standartlarınızı düşüren bir rahatsızlık olarak ortaya çıkıyor. Bu duruma doğal bir çözüm arıyorsanız bu kür tam size göre...

Kansızlık, yeterince kırmızı kan hücresi olmadığında veya kırmızı kan hücresinin olması gerektiği gibi çalışmadığında olur. Kırmızı kan hücreleriniz vücudunuz boyunca oksijen taşır. Oksijen hücrelere güç ve enerji verir. İşini yapan sağlıklı kırmızı kan hücreleri olmadan, vücudunuz çalışması için ihtiyaç duyduğu enerjiyi alamaz.

Kansızlığın belirtileri arasında genellikle üşüme ve yorgunluk veya halsizlik belirtileri sık görülür. Bunun yanı sıra soluk veya sarı bir ten, baş dönmesi, baş ağrısı ve kulakta vınlama sesiyle de kendini gösterebilir. Bu kür sayesinde kansızlık problemini en aza inecek.

İşte o kür ve tarifi...

KANSIZLIK İÇİN PANCAR TURŞUSU

Pancar suyu, demir, mineraller ve vitaminlerin iyiliği ile yüklenir. Bu harika sebze, anemiden şikayetçi insanlar için oldukça faydalıdır. Pancar, vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin onarılmasına ve yeniden etkinleştirilmesine yardımcı olur, bu da vücudun tüm bölgelerine oksijen tedarikini daha da artırır.

NASIL HAZIRLANIR

2 kilogram pancarın köklerini ve yapraklarını kesin. Pancarların üstü iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve haşlamaya bırakın. Haşlanmış pancarları henüz sıcakken suyun içinden çıkarın ve kabuklarını kağıt peçeteyle ovalayarak soyun.

Pancarların büyüklüğüne göre parçalara bölün. Ardından kavanoza yerleştirin. 6 diş sarımsağın kabuklarını soyup tuzla birlikte dövün. Pancar suyuna 1 su bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı tuz ekleyerek karıştırın. Tuz eridikten sonra suyu kavanoza ekleyerek sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında 2 gün beklettikten sonra hazır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.