İstanbul'un en kirli havaya sahip ilçesi açıklandı

İstanbul'un en kirli havaya sahip ilçesi açıklandı
Afrika üzerinden gelen çöl tozları, İstanbul'da yaşamı olumsuz etkilemeye başladı.

Açıklanan verilere göre, kentte hava kirliliğinin en yoğun olduğu yer Göztepe olarak belirlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının raporlarına göre, Göztepe ve Sultangazi gibi bölgelerde hava kirliliği oldukça yoğun biçimde görülmekte.

Son günlerde İstanbul'da görülen ve Afrika'dan gelen çöl tozlarının etkisiyle, bazı bölgelerde hava kalitesi önemli ölçüde düştü. Bugün itibarıyla İstanbul'da etkisini gösteren toz salınımı nedeniyle en fazla hava kirliliği Göztepe'de belirlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait Hava Kalite Ölçüm istasyonlarının verilerine göre, Göztepe'de saat 15.00 itibarıyla ortalama partikül madde (PM10) hava kirliliği konsantrasyonu 174 g/m3 (mikrogram/metreküp) olarak ölçüldü.

Sırasıyla, Sultangazi'de 105 g/m3 ve Esenyurt'ta 97 g/m3 seviyelerinde hava kirliliği tespit edildi. Bugün için en düşük hava kirliliği ölçümü ise 19 g/m3 ile Yenibosna'da gerçekleşirken, Kağıthane'de ise partikül madde hava kirliliği seviyesi 20 g/m3 olarak belirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.