'İstanbullular dikkat' Lapa lapa kar geliyor

'İstanbullular dikkat' Lapa lapa kar geliyor
Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a karın geleceği zamanı açıkladı.

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'a 10-11 Ocak tarihlerinde soğuk hava dalgası geleceğini ve kentte kar yağışı şeklinde olacağını söyledi.

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, şu anda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirterek, 10 - 11 Ocak gibi soğuk hava dalgasının geleceğini söyledi. Bu gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının İstanbul'da kar yapacağını belirtti. Sıcaklıklarında 5 - 6 derece düşeceğini ifade eden Prof. Dr. Şen, "Sistemler değişmezse bu sistemin İstanbul'un kar yapacağını tahmin ediyorum" dedi.

"2 YIL ÖNCEKİ GİBİ BİR KAR YAĞIŞI OLABİLİR"

Prof. Dr. Orhan Şen konuşmasının devamında,

"Kış geç geldi, uzun sürecek demek zor bir ihtimal" diyerek, "Kış kışlığını yapacak. Aylar önceden bunu da bildirmiştik. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023'ün en sıcak yıl olması ile ilgisi de yok. Öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. Küresel ısınma ile ilgisi yok. 2 yıl önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak. İstanbul'da ne kadar olur bakacağız." diye konuştu.

Şen, konuşmasının sonunda, "Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonda Anadolu'ya kayacak bu sistem." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.