İstanbul’dan ilk sonuçlar geldi 'İmamoğlu farkı açıyor'

İstanbul’dan ilk sonuçlar geldi 'İmamoğlu farkı açıyor'
Türkiye seçimini yaptı. İstanbul'dan ilk veriler haber merkezine ulaşmaya başladı. Ekrem İmamoğlu ilde diğer adaylar arasında fark açılıyor.

Yerel Seçimlerde oy kullanma işlemi sona ererken tüm Türkiye’de nefesler tutuldu. YSK’nın yayın yasağı devam ederken İstanbul’dan da ilk sonuçlar gelmeye başladı.

İstanbul’da açılan sandıklara göre Ekrem İmamoğlu ile en yakın rakibi Murat Kurum arasında 7,5 puan fark bulunuyor

Açılan sandık oranı: 35,36

CHP - Ekrem İmamoğlu: 39,23

AK Parti - Murat Kurum: 38,83

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Ramazan ayının güzellikleri ile geçmesini ve bütün duaların kabul olmasını dilerim. Sizleri İstanbul CHP İl Başkanlığımızdan çok değerli il başkanımız sayın Özgür Çelik başkanımızla selamlıyoruz. Bu aşamada siz kıymetli vatandaşlarımızı ve özellikle değerli basın mensuplarımızı, s andık başında görev yapan dostları, vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hissettik.

Şu anda yüzde 40'a doğru giden bir veriyi sahibiz. Şunu söyleyebilirim ki, veriler doğrultusunda vatandaşımızın teveccühü, bize olan inancı karşılığını göstermiş durumda.

Şu anda verileri takip ediyoruz. Çok güçlü ekibimiz var. İl başkanımızın liderliğinde, çok ciddi bir veri akışı sistemimiz var. Sandık başlarında, ilçe başkanlığımızda bir de tabii ki İstanbul Gönüllüleri vasıtasıyla.

Şu an görmüş olduğumuz fotoğraf bizi ziyadesiyle memnun etmekte. Hiçbir seçim bitmeden sonuçlanmaz. Şu anda tasnif işlemleri devam ediyor. İBB oyları tasnif ediliyor öncelikli olarak. Biz ilk etapta İBB oylarını görebiliyoruz. Onun üzerinden konuşabiliyoruz.

Ancak bizim için çok önemli, en az İBB kadar ikin doküman daha var. Bunlardan bir tanesi ilçe belediye başkanlığı verisi bir diğeri de ilçe meclis üyeliği verisi. Bu her iki tutanak da bizim bu seçimde elde etmek istediğimiz verilerin bütüncül sonucunu oluşturmakta.

Şu an itibariyle bütün vatandaşlarımıza öncelikle oy kullanan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin en kıymetli simgesi, bir nevi düğünü olan böylesi bir günde oy kullanma sorumluluğunu yerine getirme konusundaki hassasiyette iyi bir veriye sahip olduğunu düşünüyorum.

Görev yapan arkadaşlarımıza hassasiyet içerisinde sıkıntısız, gündemi hızlıca toparlayabilmek adına, ilçe belediye başkanlık sonuçların sonuçlanması, ilçe belediye meclis üyeliklerinin sonuçlanması bizim için çok çok mühim.

Oradan da iyi veriler akmakta ama bütün bu sorular cevap bulduğunda o zaman daha net, daha rahat açıklama yapıyor olacağız.

Sürece göre yine kıymetli il başkanımla birlikte huzurunuza geleceğim, açıklama yapabileceğimiz. Şu an itibariyle gözümüz kulağımız 33 bin sandığımızda bulunan sandık görevlileri, başta partimiz adına görev yapan değerli yol arkadaşlarımız olmak üzere hassasiyetle görevlerini seri biçimde toparlayabilmeleri.

Şimdiden sonuçlar her şeyden önce şehrimize, ilçelerimize, bütün ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Ramazan ayı akşamında t utulan oruçların kabulüyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.