İstanbul'da yaşayanlar dikkat: Çat kapı denetim geliyor

İstanbul'da yaşayanlar dikkat: Çat kapı denetim geliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı İstanbul Deprem Yasası’nın ayrıntıları belli oldu. Yasaya göre bakanlık gerektiğinde konutları çat kapı denetleyebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem nedeniyle kentsel dönüşümü hızlandıracak İstanbul’a özel bir dönüşüm projesi ve yasa hazırlandığını açıklamıştı. Bakan Özhaseki'nin işaret ettiği İstanbul Deprem Yasası'nın ayrıntılar belli oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak yasa çalışmasına göre İstanbul'daki yapılara sıkı denetim geliyor.

İstanbul Deprem Yasası kapsamında yer alması beklenen ve dikkat çeken düzenlemeler şöyle:

İstanbul’da yapı denetimine öncelik verilecek ve gerektiğinde mülk sahiplerinden izinli ya da izinsiz olarak denetim yapılamasına olanak sağlanacak.

Binaların altına dükkan ve iş yeri açılmasına yönelik yeni düzenleme getirilecek.

Binaların periyodik olarak muayenesine yönelik düzenleme hazırlanacak. Bu kapsamda yapı denetime tabi yapıların 5 yıl içerisinde, yapı denetime tabi olmayan yapıların 2 yıl içerisinde denetime girecek. Denetimden geçemeyen yapılar güçlendirilecek veya yıkılacak.

Zemin şartlarının kötü olduğu bölgelerde zemin iyileştirme çalışması yapılmadan inşaatlara izin verilmeyecek.

Kaynak: Yeni Şafak

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.