İstanbul'da korku dolu dakikalar 'Pazara gelenler kaçmaya başladı'

İstanbul'da korku dolu dakikalar 'Pazara gelenler kaçmaya başladı'
Bakırköy'de Cumartesi günleri kurulan sosyete pazarında iddiaya göre, 2 kadın, bir esnafın tezgahından ürün çalarken yakalandı.

İstanbul'da, semt pazarında yankesicilik yaparken yakalanan ve kurtulmak için "bomba var" diye bağıran şüpheli gözaltına alındı.

Olay, saat 13.15 sıralarında Bakırköy'de Cumartesi günleri kurulan sosyete pazarında yaşandı. İddiaya göre, 2 kadın, bir esnafın tezgahından ürün çalarken suç üstü yakalandı.

129943_BAKIRKOYDE-KURULAN-SOSYETE-PAZARINDA-ID

"BOMBA VAR"

Ramazan Bayramı sebebiyle kalabalığın arttığı pazarda beklenmedik bir olay meydana geldi. Esnaf ve alışveriş yapanlar arasında bir anlaşmazlık yaşandı, bu da kısa sürede büyük bir karmaşaya dönüştü. Tartışma, bir kızın "bomba var" şeklindeki çığlığıyla daha da şiddetlendi. Bu sözler üzerine paniğe kapılan insanlar arasında kaos yaşandı. Vatandaşlar kaçışırken, izdiham oluştu ve bazıları düştü.

aw178344-03.jpg

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, durumu kontrol altına almaya çalıştı. Polisler, pazarı boşaltırken, birçok kişi metrobüse yönelerek güvenli bir alana geçmeye çalıştı.

Oluşan kuyruk metrelerce uzunluğu buldu.

2 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Pazarın birbirine katan iki kadın polis tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Şüpheliler, ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

129945_BAKIRKOYDE-KURULAN-SOSYETE-PAZARINDA-ID

"ESNAFIN TEZGAHINDAN MALLAR ÇALMAYA BAŞLADILAR"

Akgül Aydoğdu, "3 kız gözümüzün önünde esnafın tezgahından mallar çalmaya başladı. Esnaf yakalayınca biber gazı sıktı. Orada arbede oldu. İnsan kaçmaya çalıştı" diye konuştu.

Metrobüsteki kuyrukta bekleyen bir kadın, "Canlı bomba var dediler kaçan kaçana, kimi ezildi, kimi büzüldü. En son kendimizi burada bulduk. Polisler çadırı boşalttı" dedi. Başka bir vatandaş ise, "Bomba var diyorlar. Herkes kaçtı. Düşe düşe kalka buraya geldik" diye konuştu.

aw178344-02.jpg

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"06.04.2024 günü Bakırköy İlçemizde kurulan semt pazarında meydana gelen ve sosyal medya mecralarında “halk pazarında bomba paniği” şeklinde paylaşılan olayla ilgili yapılan çalışma sonucunda olayın, semt pazarında hırsızlık yaparken yakalanan zanlının “pazarda bomba var” şeklinde bağırması sonucu yaşandığı tespit edilmiştir. Kısa süreli yaşanan paniğin ardından ihbarın asılsız olduğu anlaşılmış ve semt pazarında ortam normale dönmüştür. Emniyet ekiplerimiz tarafından yakalanan hırsızlık zanlısının emniyetteki işlemleri devam etmektedir."

aw178344-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.