Almanya 20 yılın ardından Windows'u siliyor: Sebebini duyanlar şaşkına döndü

Almanya 20 yılın ardından Windows'u siliyor: Sebebini duyanlar şaşkına döndü
Yetkilerinin verdiği bu kararın sebebi teknoloji severleri ayağa kaldırdı

Almanya’daki Schleswig-Holstein eyaleti, hükümete ait on binlerce sistemi Windows’tan Linux’a taşıyacağını açıkladı. Bu duyuru, eyaletin daha önce Microsoft Office yerine açık kaynaklı LibreOffice’e geçme kararını takip ediyor.Microsoft Windows, kullanıcısına grafik ara birimler ve görsel iletlerle yaklaşarak, dünya çapında bir üne kavuştu yazılımları çalıştırmak komut vermek gibi klavyeden yazma zorunluluğunu ortadan kaldıran Microsoft bu yönüyle teknoloji devlerinin arasına girdi.

KRİTİK KARAR

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bu sistem ilk olarak 38 yıl önce yayınlandı. 38 yıldır kullanıcıların, sağladığı birçok kolaylık ve pratiklik bakımından tercih sebebi oluyor.Almanya söz konusu şirketle ilgili kritik bir kararını duyurdu. Bundan sonra Windows yerine Linux kullanacağını açıkladı.

Açık kaynaklı yazılımı destekleyen eyaletin bu kararı, birçok kullanıcı tarafından, sosyal medyada gündeme getirildi.

Almanya’daki Schleswig-Holstein eyaleti, hükümete ait on binlerce sistemi Windows’tan Linux’a taşıyacağını duyurdu. Bu duyuru, eyaletin daha önce Microsoft Office yerine açık kaynaklı LibreOffice’e geçme kararını takip ediyor. Bu değişiklik kapsamında, geçişi desteklemek için bir eğitim programı da verileceği paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.