İstanbul’da 4 günlük tehlike çanları çalıyor 'Kapıya dayandı' Çevre illeri de etkileyecek

İstanbul’da 4 günlük tehlike çanları çalıyor 'Kapıya dayandı' Çevre illeri de etkileyecek
Hava durumu tahminleri iyileşmeye başlarken yepyeni bir durum alarm vermeye başladı.

Tüm İstanbulluları ilgilendiren yeni bir gelişme için geri sayım başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte yaşam kalitesinin artması beklenirken hava kirliliği tehlikesi vatandaşları endişelendirmeye başladı. Üstelik sadece İstanbul’un değil, 5 ilin daha etkilenmesi bekleniyor. Peki, İstanbul dışında hangi iller etkilenecek? Kirliliğin detayları neler?

pis.jpg

4 GÜN BOYUNCA EN YÜKSEK SEVİYEDE GÖRÜLECEK

İstanbul’da hava kirliliği alarmı duyanları tedirgin ediyor. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan uyarılara göre şehrin üzerine çökecek hava kirliliğinin 4 gün boyunca en yüksek seviyede görülmesi bekleniyor.

Kötü hava koşulları nedeniyle çevrede kötü bir kokunun hakim olması bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, bu geceden beri önümüzdeki 4 gün için keskin uyarıda bulundu. Avrupa’daki hava kirliliği ölçümlerinde İstanbul’un bu 4 gün boyunca listenin ilk sıralarında olacağı düşünülüyor. Öte yandan bu durumun İstanbul dışında 5 ili etkileyecek olması da dikkat çekiyor.

havakirliligi-kamuson.jpg

‘DIŞARI ÇIKARKEN MASKE TAKIN’

Hava kirliliğinin kötü kokuyla karakterize olacağı ve havadaki azotdioksit oranının çok yüksek seyredeceği sebebiyle özellikle alerjik rahatsızlıkları olanların etkileneceği konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, bu ağır kokudan korunabilmek için dışarıda gezerken maske takılabileceğini öneriyor.

hava-kirliligi.webp

Ağır koku ve hava kirliliğinin gözlerde ve boğazda yanma, nefes darlığı gibi sorunların yaşanabileceği kaydedildi. Hava Forum sosyal medya hesabından yapılan son açıklamada ise “An itibarıyla İstanbul'un üzerine ağır bir hava kirliliği çöktü. Haritaya bakın, kızarıklık tam megakent üzerinde! Şu an kirlilikte Avrupa birincisiyiz” dendi.

İSTANBUL VE 5 İL DAHA ETKİLENECEK

İstanbulluların tedirgin olmasına neden olan hava kirliliği durumu, çevre illeri de etkileyecek. Yoğun kirlilik gösteren hava, İstanbul dışında Marmara Bölgesini etkileyerek Bursa, Yalova, Kocaeli, Düzce ve Sakarya illerinde en yüksek seviyelerde seyredecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.