İsrail Büyükelçiliği Türkiye'den teröre karşı destek istedi

İsrail Büyükelçiliği Türkiye'den teröre karşı destek istedi
İsrail Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada Türkiye'de bazı basın-yayın organlarının haberleri ve siyasetçilerin açıklamaları eleştirildi, ardından Türkiye'den terörle mücadelede destek istendi.

İsrail Türkiye Büyükelçiliği, "İsrailliler hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybederken ve işkenceye uğrarken, Türkiye'de bazı basın-yayın organlarının ve siyasetçilerin yalan haber yayması kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

İsrail'in düzenlediği saldırılarda yaşanan Filistinli sivil can kayıpları nedeniyle, Hamas liderliğinde Filistin'deki silahlı gruplar, İsrail'e son yılların en kapsamlı operasyonunu başlattı. Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adını verdiği operasyonu kapsamında sabah saatlerinde Gazze Şeridi'nden İsrail'e yüzlerce roket atıldı.

İsrail Türkiye Büyükelçiliği operasyona yönelik Türkiye'den yapılan açıklamaların "kabul edilemez" olduğunu söyledi. Büyükelçilik'ten yapılan açıklama şu şekilde:

"İsrailliler hain saldırılar sonucu hayatlarını kaybederken ve işkenceye uğrarken, Türkiye'de bazı basın-yayın organlarının ve siyasetçilerin yalan haber yayması kabul edilemez.

Daha açık söylemek gerekirse; bugün yaşananlar, İsrail'in herhangi bir hareketi ile ilişkisi olmayan, bir cevap niteliği taşımayan, Hamas tarafından önceden planlanmış terör saldırılarıdır.

Çok uzun süredir terörle mücade etmiş olan iki ülke olarak, İsrail ve Türkiye bu terör eylemlerine karşı omuz omuza durmalı, teröre hiçbir koşulda destek verilmemelidir."

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum