Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

Esrarengize Yolculuk

İslam'da ruhbanlık yoktur ve aforoz yoktur eyyyy hocalar!

"Filanca alime laf edemezsin dinden çıkarsın. Filanca sözü söyledin kâfir oldun" diyenler oluyor. İslam dini haşa bu kadar ucuz değildir. Allah''ın Peygamberi böyle mi İslam''a davet etmiş? Kelime-i şehadet 2 dakika ama onu söyletmek ikna etmek saatler belki de günler aylar hatta yıllar sürebilir.

Ama bu sahtekarlara göre bir kelime insanı dinden ediyor. Nasılmış? Ayeti hadisi inkâr edince. Açık yazan ayeti kim inkâr ediyor? Veya sahih hadisi kim ediyor? Zaten dinden çıkan komple çıkıp gidiyor. Ateist, Deist, Agnostik neyse işte ondan oluyor.

Milleti dinden soğutmayın kardeşim.

İkincisi İlahiyatçılar ve tarikatçılar diye ayrım yapılıyor. Bu nasıl iştir yaf? Biz İlahiyatçıları da tarikatçıları da eleştiriyoruz.

Doğru olan hak din İslam''dır.

Hele ki cemaatler tarikatler hiçbir şekilde muhatabımız değildir. Ha Meral Hanım çok doğru söz söyledi: "Cemaatlere tarikatlara hakaret etmeyiz ama işimiz de olmaz."

Kutsal oldukları için değil, çarpılacağız diye korktuğumuzdan değil. Müslüman günahtan korkar, Allah''tan korkar, dedikodu yapmaz, hakaret etmez, çekiştirme yapmaz ondan.

İlahiyatçılar ise önceki yazımda yazdığım gibi özellikle de Atatürkçüler, Kur''an''daki bilimsel mucizeleri Sayid-i Kürdi taraftarlarına bıraktıkları için eleştiriyorum.

Müslüman ise elbette kendisi dinini araştırmalı öğrenmeli lakin çok derin konuları anlamadıklarını sağlam bir hocaya, İlahiyatçıya sorabilir.

Çocuklarınıza dini yaşına göre anlatın. 18 yaşından sonra Ahireti anlatın. Ahireti de tam anlatın. Çocuğunuzu her zaman Allah''ın İslam''ın bilimsel kanıtlarıyla yetiştirin. Yoksa bugünkü gibi, Allah korusun, yalan yanlış olduğu kitaplardan araştırmalarından, vesvese ile ileride Ateist, Deist Agnostik olurlar.

Çocuklarınızı üniversiteye kadar veya bir iş sahibi olup evini kurasıya kadar güdersiniz, sonra özgür olunca Allah korusun Ateist, Deist, Agnostik olurlar. Önlemini yukarıda açıkladım. İyi Ramazanlar...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları