İslam Memiş kritik uyarıyı yaptı: Altındaki büyük oyun ortaya çıktı! Dibe çakılacak

İslam Memiş kritik uyarıyı yaptı: Altındaki büyük oyun ortaya çıktı! Dibe çakılacak
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ABD enflasyon verilerinin ardından altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Mehmet Emin ÖZTÜRK/KAMU SON HABER

Ekonomik verilere göre şekillenen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını etkileyen en önemli etkenlerden birinin de enflasyon olduğunu biliniyor.

Dün açıklanan enflasyon verileri yüzde 3 oranında gerçekleşti. Ortaya çıkan verilerin ardından ünlü ekonomist İslam Memiş, altın sahiplerine çok kritik bir uyarıda bulunarak altındaki oyunu açıkladı.

Altın fiyatlarındaki yükselişin kesintisiz olmayacağını belirten Memiş, gram ve çeyrek altın fiyarlarının aslında dövizle desteklenerek artışa geçtiğini belirtti. Öte yandan ons fiyatlarının dar alanda gelgit halinde olduğunu ifade etti.

İslam Memiş, altın sahiplerine yaptığı uyarıda şöyle devam etti:

"SIRADA DÜŞÜŞ VAR"

Gerçekten de altın gün içerisinde 1959 doları aşmış olsa da burada gördüğü kar satışıyla birlikte küçük bir miktar geri çekilmiş oldu. Altın fiyatlarında uzun vadeli yükseliş beklentim güncelliğini koruyor olsa da, ons tarafında ilk aşamada iki-üç güne kalmadan yeni bir geri çekiliş yaşanacağını düşünüyorum.

Özellikle ilk aşamada 1920 dolar sonrasında da 1900'ün altı test edilebilir. Burada direnç noktalarına dikkat etmekte ve düşük seviyeden alım yapmakta fayda var. Şahsen ben geçtiğimiz aylarda arkadaşlarımla birlikte tüm birikimimi Türk lirasına yönlendirmiş ve beklemeye geçmiştim. Altın için yakın zamanda gelecek bir alım fırsatını şahsi olarak da değerlendirmeyi düşünüyorum.

"ALTIN ROKET MODUNU AÇACAK"

Açıklanan enflasyon verileri gösteriyor ki Fed'in faiz artırım süreci miadını doldurmuş durumda. Fed Başkanı Powell, şahin tonda açıklamalar ile piyasa üzerindeki söylem gücünü kullanmaya çalışıyor olsa da bunun da bir son kullanma tarihi olacak. Altında kısa süreli geri çekilmeleri bekliyor olsam da, yaz aylarının sonu itibariyle sert yükselişler bizi bekliyor.

Özellikle ons tarafında ilk aşamada 2150 ve 2250 seviyeleri, yıl sonunda ise 2350 doların görülmesi muhtemel. Bu artışlarla beraber dövizin de yükselişini hesaba katarsak gram ve çeyrek altın için de rekor üstüne rekor yaşanacağını söylemek sürpriz olmaz.

Dün yaşanan artışla birlikte gram altın gösterge fiyatı üzerinde 1650 lirayı yokladı. Bu fiyat Kapalıçarşı'da 20 lira daha yüksek seviyede. Seçimlerin ardından kapanan makasın yeniden ortaya çıkması ise ekonomi açısından kötü bir gösterge. Çünkü piyasalarda yeterince güvenin olmadığına işaret ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.