Altın sahipleri dikkat: İslam Memiş kritik tarihi verdi

Altın sahipleri dikkat: İslam Memiş kritik tarihi verdi
Altın ve para piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, cuma gününe dikkat çekerek altın sahiplerini uyardı. İşte ayrıntılar...

Mehmet Emin ÖZTÜRK/KAMU SON HABER

Uluslarası piyasalarda yaşanan durgunluğun yanı sıra, ülkede yaşanan enflasyon ve dolar/euro kurundaki artış, gram altını da etkilemişti.

Piyasalarda son dönemde yaşanan durgunluk, altın sahiplerini kırılmanın ne zaman yaşanacağı konusunda araştırmaya itti.

FED TUTANAKLARI ALTIN SAHİPLERİNİ ETKİLEDİ

Altın fiyatlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan ABD Merkez Bankası'nın (FED) aldığı kararlara ilişkin yol gösteren bilgiler ortaya çıktı.

FED'in son toplantısında faiz artırımına gitmemesi ve gelecek toplantıda da söz konusu durumun sinyallerini vermemesi altında büyük bir etkinin yaşanmayacağı olarak yorumlandı.

Konuya ilişkin olarak altın ve para piyasaları analisti İslam Memiş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Memiş, şunları söyledi:

"CUMA GÜNÜ ALTIN YUKARI FIRLAYACAK"

"Altının ons fiyatı 1920 ile 1935 dolar aralığına sıkışmış durumda. Peki yukarı ya da aşağı yönlü kırılma için ne bekleniyor? Beklenen şey cuma günü saat 15.30'da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verileri.

Tarım dışı istihdam verisi açıklandıktan sonra altında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini söylemiştim. Özellikle ons altındaki tepki yükselişlerinin 1960 dolar seviyesine kadar devam edeceğini ancak kısa vade içerisinde, yani Temmuz ayı içerisinde 1860-1960 dolar aralığını takip edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden kısa süreli al-sat hareketleri için bir fırsat sunuyor piyasalar.

Buna karşın altında kalıcı yükseliş için konuşmak henüz erken. 1960 dolar seviyeleriyle birlikte yapılacak kar satışlarının ardından geriye çekilen bir ons paritesi göreceğiz diye düşünüyorum.

"GRAM ALTIN DURMAYACAK, YÜKSELECEK"

Gram altın/TL fiyatı serbest piyasalarda 1622-1632 TL aralığında gezmeye devam ediyor. Gram altın fiyatlarında 1700 seviyesi var ancak aşağıda da 1550 seviyeleri bizi bekliyor. Tam göbek seviyede yılın 2. yarısına başlıyoruz.

Tabii ki altında değer artışları devam edecek. Ancak bu yükselişler dolar kurundan gelen destek nedeniyle olacaktır. Şu an için altında alım fırsatı var mı? sorusuna ise sabırla beklemenin daha doğru bir karar olacağını söyleyebilirim. Fırsatlar her zaman vardır ve fırsatlar her zaman gelecektir.

YAZ SONU ALTIN İÇİN ŞAHLANIŞ VAKTİ

ABD Merkez Bankası tarafından faiz artırımlarına tamamen son verileceğine yönelik açıklamaların yaz sonunda geleceğini düşünüyorum. Piyasaların buna ikna olmasıyla birlikte dolar endeksinde bir geri çekiliş ve değerlenen altın göreceğiz. Elbette Euro da burada değer kazanacaktır. Şu anda 1.0870 seviyelerinde gezinen dolar/Euro paritesi de yıl sonuna doğru kendisini 1.15 seviyelerine atacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.