İslam Memiş: Elinizde patlayacak!

İslam Memiş: Elinizde patlayacak!
Küresel altın ve para piyasalarının uzman ismi olan İslam Memiş, Bitcoin'de yaşanan sert dalgalanmaları değerlendirerek beklentilerini paylaşırken, aynı zamanda altınla ilgili yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu.

Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, altın, borsa ve bitcoin hakkında yatırımcıları sık sık uyararak tavsiye vermesiyle tanınmaktadır. Memis, son zamanlarda yaşanan İran-İsrail savaşının tüm dünyayı etkisi altına aldığını belirterek, aynı zamanda piyasalarda da ciddi anlamda gelirime neden olduğunun altını çizdi.

İran ve İsrail arasında yaşanan bu gerilim kripto ve altın fiyatlarında çok net bir şekilde yükselmelere neden olduğunu ifade etti.

Bitcoin'in ise 17 bin dolar seviyelerinden 61 bin hatta 60 bin altına gerilediğini ve ons altının ise 2 bin 431 dolar sevilerine kadar çıktığını ifade etti. Ancak Bitcoin'e ayrı bir pencere açan Memiş, son dönemde yüzde 4'lük bir yükselişle 61 bin 291 dolara ulaştığını altını çizerek ifade etti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Bitcoin ve altın piyasalarına dair tahminlerini şu şekilde ifade etti: "Şu an ons altın 2 bin 384 dolar seviyelerinde. Son yaşanan jeopolitik gerilim, Bitcoin'in güvenli liman olarak algılanan altına yönelmesine neden oldu. Bu durum, Bitcoin'in 67 bin dolara kadar yükselebileceğini ve bu süreçte ons altının baskı altında kalabileceğini işaret ediyor. Ancak bu durumun kısa vadeli olduğunu belirtmek gerek. Eğer İsrail misilleme yaparsa, altın yükselişini, Bitcoin ise düşüşünü sürdürebilir. Kısa vadede Bitcoin için takip edilmesi gereken bant aralığı 57 bin ile 67 bin dolar arasında. Ancak olası bir İsrail misillemesi durumunda Bitcoin'in 50 bin doların altına dahi inebileceğini, ons altının ise 2 bin 600 dolar seviyelerine kadar çıkabileceğini göz önünde bulundurmalıyız. Şu an için belirsizlik devam ediyor."

İslam Memiş, Bitcoin ve altın yatırımcılarının Ortadoğu'dan gelecek haber akışlarını dikkatle takip etmeleri gerektiğini vurguladı ve Bitcoin/dolar paritesinin önemine dikkat çekti. İki varlık arasındaki ilişkinin ve yatırımcı tercihlerinin manipülasyonlarla etkilenebileceğini belirterek, piyasaları dikkatle izlemenin önemine vurgu yaptı.

İslam Memiş yatırımcıların sıkı bir şekilde takip etmezse elinde olan bitcoin, altın ve doların'ın ellerinde patlayabileceğinin sinyallerini verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.