Altın yatırımcıları şokta! Uzman isimden ezber bozan uyarı: “Bir daha olmayacak”

Altın yatırımcıları şokta! Uzman isimden ezber bozan uyarı: “Bir daha olmayacak”
Ekonomistler yatırımcıların yüreklerini ağızlarına getiren açıklamalarını sürdürüyor. Son olarak Atilla Yeşilada’dan altın yorumu geldi.

Altın fiyatlarında yükseliş beklenirken, ekonomist Atilla Yeşilada’dan Fed faizi açıklaması geldi. ABD Merkez Bankası’nın açıklamalarına devam ettiğini söyleyen Yeşilada, Fed faizlerinin indirilmeyeceği hakkında çarpıcı bir yorumda bulundu. Böylece altın fiyatlarının nasıl etkileneceğinden bahseden Yeşilada, uyarılarını yaptı.

altin-dolar.jpg

İSRAİL İRAN GERİLİMİ ETKİLEDİ

Mart ayında hareketlilik görülmeyen altında Nisan hareketliliği yaşandı. İran ve İsrail arasında büyüyen gerginlik, piyasaları da etkiledi. Ons altın, geride bıraktığımız hafta 2431 dolar seviyesini gördü ve tarihi bir zirveyi zorladı.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed), birtakım faiz adımları attı. Bu durum altını da etkisi altına aldı. Bu konuda ekonomist Atilla Yeşilada’nın uyarısı dikkat çekti.

maxresdefault.jpg

Yeşilada, ABD ekonomisinde büyüme beklentisi bulunduğunu, bunun da istihdam sayısıyla ölçülebildiğini söyledi. Bu şartlarda Fed’in faiz indirmeyeceğinin altını çizen ekonomist, faiz indirimi için bir sebep olmadığını belirtti. Ayrıca enflasyonda artık gerilemenin bulunmaması ve yükselmeye başlaması, her an petrol tehlikesinin bulunması enflasyon beklentilerini artırıyor.

Bu tür gelişmeler altının seyrini de etkiliyor. Böylece altın yatırımcısı nasıl bir yol çizmesi gerektiği konusunu öğrenmek istiyor.

altini.jpg

YATIRIMCIYA UYARI GELDİ

Ekonomist, altın yatırımcılarına uyarısını yineledi. Yeşilada’ya göre eğer Fed faiz indirmezse, altın için beklenen üst düzey yükseliş mümkün olmayacak.

Fiyatlar beklenen düzeyde artmayacak. Bitcoinde ise düşüşlerin yeteri kadar yaşandığı için biraz daha gerileyebileceğini söyleyen ekonomist, yatırımcıların altınla alakalı yükseliş beklentisi hayallerini suya düşürdü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.