İran ile İsrail arasındaki gerilim petrol fiyatlarına yansıdı: En yetkili isim açıkladı

İran ile İsrail arasındaki gerilim petrol fiyatlarına yansıdı: En yetkili isim açıkladı
İran ve İsrail arasında yaşananlar petrol fiyatlarını da yukarıya çekti.

Brent petrolün varil fiyatı, meydana gelen kritik gelişmelerin ardından 90 doları da aştı. 2014 yılından bu yana bu artış petrol varil fiyatında yaşanan en yüksek artış olarak kaydedildi. Söz konusu artışın ne kadar süreceği vatandaşlar tarafından merak edilirken, akıllarda soru işareti olan bir diğer konu ise petrol fiyatlarının 100 doları görüp görmeyeceğine yönelik ancak sorunun cevabı henüz belirsizliğini koruyor.

1.jpg

Analistlerin tahminleri. Citigroup Inc.'in senaryosu ile değerlendirildiğinde Orta Doğu'da gerilimin yukarıya doğru tırmanmasının söz konusu durumun fiyatları desteklemesi öngörüsü bulunuyor. Bu gelişme, bankanın kısa vadeli fiyat tahminlerini yükseltmesine de sebebiyet verdi. Analist Max Layton, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bizim görüşümüze göre, mevcut piyasada fiyatlandırılmayan bir durum var. İran ve İsrail'in arasında yaşanan direkt çatışmanın potansiyel anlamda sürmesininin beraberinde olayların niteliğine ilişkin petrol fiyatlarının varil başına 100 dolara kadar yükseleceğini tahmin etmekteyiz" ifadelerine yer verdi. ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda 80 azalarak düşüş yaşadı.Perşembe gününü varil başına 87,11 dolar seviyesinden tamamlayan Brent petrolü,cuma gününü 87,38 dolar seviyesinde kapattı.

Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı ise cuma gününü 83,24 dolar seviyesinde tamamladı. WTI tipi ham petrol, perşembe gününü 82,73 dolar seviyesinde kapatmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.