İntihar kapsülü onaylandı!

İntihar kapsülü onaylandı!
İsviçre’de hayatını sonlandırmak isteyenler kişiler için’ İntihar kapsülü’ icat edildi.

İntihar kapsülü onaylandı!

İsviçre’de hayatını sonlandırmak isteyenler için intihar kapsülü icat edildi. Ötanazinin yasal olduğu İsviçre’de üretilen intihar kapsülünün yasal incelemeden başarıyla geçtiği belirtildi.

Russia Today’in haberine göre, üç boyutlu yazıcı ile üretilen Sarco isimli icadın tasarımcısı Dr. Philip Nitschke, kapsülün içerisine enjekte edilen nitrojen ile kişinin oksijeni kısıtlanarak hipoksi veya hipokapni nedeniyle ötanazi işleminin sona ereceğini ifade etti.

2022 YILINDA KULLANIMA HAZIR

Nitschke, İsviçre medyasına verdiği demeçte, kullanıcıların kapsülün içerisinde bulunan düğme ile istedikleri zaman işlemi başlatabileceklerini söyledi. Nitschke, kullanıcının önce biraz şaşkınlık hissedeceğini daha sonrasında ise hoşnutluk duygusu olan ‘öforik’ aşamasına geçeceğini belirtti.

30 SANİYE SÜRÜYOR

Tüm sürecin 30 saniyede tamamlandığını söyleyen Nitschke, “Hiçbir yasal sorun yok. Kapsül, 2022 yılında İsviçre’de kullanıma hazır olmalı” ifadelerini kullandı.

ÖTANAZİ NEDİR?

Ötanazi, bir kişinin veya bir hayvanın yaşamını, yaşamlarının dayanılamayacak durumda olarak algılanması sebebiyle, acısız veya çok az acıtan bir ölümcül enjeksiyon yaparak, yüksek dozda ilaç vererek hayatını sonlandırma. İsviçre'de yasal olan ötanazi Türkiye'de yasal değildir.

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.