Instagram ve Facebook'ta yeni dönem! Artık ücretli olacak

Instagram ve Facebook'ta yeni dönem! Artık ücretli olacak
Meta, Instagram ve Facebook için reklamsız abonelik hizmetini kullanıma sundu.

Meta yeni bir karara imza attı.

Meta, Facebook ve Instagram'dan reklamları kaldıracak ücretli bir abonelik hizmeti başlattığını duyurdu. Abonelik, Avrupa Birliği'nin Meta'nın reklam hedefleme ve veri toplama uygulamaları hakkındaki endişelerini gidermeyi amaçlıyor.

Bu endişelerden kurtulmak isteyen kullanıcılar satın aldıkları abonelik hizmetini kullanabilecekken ücretsiz olarak kullanmak isteyenler ise Meta’nın veri toplama uygulamalarına izin vermek zorunda kalacak.

FACEBOOK VE INSTAGRAM’A ABONELİK GELDİ

Meta, abonelik ücretlerini de açıkladı.

Facebook ve Instagram kullanıcılar web üzerinden aylık 9,99 Euro veya iOS ve Android üzerinden ayda 12,99 Euro ücret ödeyerek abonelik hizmetinden yararlanabilecek.

Meta, ödeme yapmak istemeyen kişiler için ürünlerine ücretsiz erişim sunmaya devam edeceğini söylüyor. Şirket, ödeme yapmayan kullanıcılar için deneyimin değişmeyeceğini ve mevcut reklam tercih araçlarının kullanılabilir kalacağını söylüyor.

1 MART 2024'TEN İTİBAREN...

Reklamsız abonelik yalnızca AB, AEA ve İsviçre'deki 18 yaş ve üstü kişiler için geçerli olacak. Yani Türkiye bu kapsama dahil olmayacak. Başlangıçta tüm bağlantılı Facebook ve Instagram hesaplarında geçerli olacak, ancak Meta sonunda bağlantılı hesaplar için ekstra ücret talep edecek. 1 Mart 2024'ten itibaren, bağlantılı hesap başına web'de 6 Euro veya iOS ve Android'de 8 Euro ek ücret alınacak. Şirket, bir kişi abone olmaya devam ettiği sürece verilerinin reklam hedeflemesi için kullanılmayacağını söylüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.