İmamoğlu'na 2. dava ertelendi

İmamoğlu'na 2. dava ertelendi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili açılan davada İmamoğlu’na yine hapis ve yine siyasi yasak isteniyor. Duruşma 30 Kasım saat 15.00'e ertelendi.

Halktv - Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu döneme ilişkin bir ihale nedeniyle bugün saat 14’te bir kez daha hakim karşına çıktı. Hazırlanan iddianamede İmamoğlu’yla beraber altı sanık hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak isteniyor.

Bir sonraki duruşma 30 Kasım saat 15.00'e ertelendi.

İmamoğlu ve diğer sanıklar, 29 Aralık 2015’te yapılan bir ihaleyi şartları oluşmayan bir firmaya kazandırmakla suçlanıyor. İddianame dönüştürülen soruşturma İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin ihaleyle ilgili hazırladıkları bir raporla başlatılmıştı.

"UYDURMA KAVRAMLAR ÜZERİNDE ARAYIŞLAR NAFİLE"

Yargılandığı davayla ilgili Cumhuriyet’e dün açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Beylikdüzü döneminden kalma Danıştay’ın hakkımızda, bizim itirazlarımıza dönük bizi haklı bulduğu bir süreçte yeniden İçişleri Bakanlığı’nın dosya, arşiv araştırması gibi bir sürü konuya dahil olduğu konulardan bir tanesi. Zaten soruşturmayı yürüten İçişleri Bakanlığı’ndan siparişle gönderilen kişilere bakarsanız nereden geldiğini, o iş için nasıl bu insanların motive edildiğini anlarsınız. Yargının herkese eşit ve adil şekilde uygulandığı bir ülke hayal ediyoruz. Suçumuz, kusurumuz varsa hesap vermeye hazırız. Gereği neyse hazır oluruz. Ama uydurma kavramlar üzerinden arayışlar nafile” dedi.

SORUŞTURMALARDA HEP AYNI İSİM

İmamoğlu’nun “siparişle gönderilen” diyerek işaret ettiği isim ise 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili adayı olan İçişleri Bakanlığı Müfettişi A.Y., İmamoğlu hakkında hapis ve siyasi yasak talebiyle açılan davaya dayanak oluşturulan raporlara imza atan isim olarak tanınıyor. Y., 31 Mart 2019 seçimlerinin İstanbul’da 6 Mayıs’ta iptal edilmesinin ardından bakanlık tarafından İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı öncesi ve sonrasını incelemeye alan teftiş heyeti arasında yer aldı. Y., İBB’deki “terör soruşturması” ve Londra’dan getirtilen “Fatih tablosu” için de incelemeleri yürüten isim olarak biliniyor.

İmamoğlu 28 Aralık 2022'de ise YSK üyelerine hakaret suçlamasıyla ceza almış ve hakkında siyasi yasak kararı verilmişti. Bu dosya ise şuan İstinaf Mahkemesi'nde.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.